et ganske almindeligt (have)liv fortalt af livsekspert Kira Leth

Den bedste opskrift på Kanelsnurrer

Den bedste opskrift på Kanelsnurrer

I dag fik jeg lyst til at bage kanelsnurrer.

Hele familien elsker de kanelsnurrer jeg bager, og jeg bager ofte rigeligt, så der også er til at putte i fryseren. Så har jeg altid lidt kage at byde uventede gæster (eller bare til at stille en lille lækkersult).

Den opskrift jeg troligt bruger, er fra en af Claus Meyers bagebøger: Meyers Bageskole.

Jeg laver remoncen først, og lader den stå på køkkenbordet imens dejen bliver æltet på maskinen. På den måde bliver remoncen blød og nemmere at smøre på den kommende udrullede dej.

Opskrift:

Dej
5 dl kold sødmælk
50 g gær
1 stort æg
1 kg hvedemel
150 g sukker
10 g havsalt
15 g stødt
Kardemomme
150 g smør

Fyld
200 g blødt smør
200 g sukker
20 g stødt kanel

Desuden
1 sammenpisket æg til pensling
Lidt sukker til at drysse med

Du finder hele fremgangsmåden på Claus Meyers hjemmeside lige her.

Dejen er blevet rullet ud. Remoncen smurt ud. Dejen foldet igen og rullet ud.
Jeg har brugt en pizzaskærer til at skære ud til kanelsnurrerne.

Den første snurre er foldet 🙂

Det blev til 26 styks.
Jeg lavede dem mindre end jeg tidligere har gjort, for de bliver ret store når de er færdige med at hæve og kommer i ovnen. Men det er selvfølgelig en smagssag.

De færdige lækkerier er klar til at blive spist!

Det gode ved kanelsnurrene er at de sagtens kan tåle at blive fosset ned, uden at de mister lækkerheden. Når de lunes i ovnen (eller bare i micro’en hvis det skal gå stærkt) smager de stadig fantastisk.

Nu vil jeg lige smage på sagerne og nyde en god kop kaffe imens. Jeg synes det er velfortjent 🙂

Del gerne: Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest


TAK FORDI DU GØR DET ENDNU SJOVERE AT LÆSE MED HERINDE :-)