et ganske almindeligt (have)liv fortalt af livsekspert Kira Leth

Lækkerier til påskebordet

Lækkerier til påskebordet

Kære Frøken Leth-læsere

Jeg hedder Malene og blogger til daglig på heltoptilmånen.dk hvor jeg deler små ting fra familielivet og de ting jeg gør, for at skabe minder for mine børn.

Da jeg fik muligheden for at komme på besøg her hos Kira, tænkte jeg, at det var oplagt, i forhold til årstiden, at dele nogle opskrifter fra min yndlings-højtid: Påsken.

Jeg er vild med de fleste højtider og medfølgende traditioner, men intet slår påsken for mig. Jeg elsker årstiden, når dagene bliver længere og man kan mærke varmen fra solen. Jeg elsker påskens farver med de rolige, bløde pasteller. Og jeg elsker at jeg har så mange fridage med min familie. Vi plejer at hygge os med en stor påskeæggejagt for mine børn og deres små venner, cykelture ud i det blå, måske en picnic, hvis vejret tillader det. Og selvfølgelig en masse lækker påskemad.

 

Jeg vil rigtig gerne dele et par idéer til mad, som du kan sætte på påskebordet til din egen familiefrokost.

 

Fyldte æg:

Fyldte æg smager skønt og er lidt anderledes end det traditionelle fad med halve æg og tomater. Og så kan de være virkelig dekorative. Beregn mindst et æg pr. person. Især hvis du laver flere forskellige slags fyld, vil dine gæster sikkert gerne smage mere end et halvt æg.

Kog æggene ca. 10 min til de er hårdkogte.
Halver æggene på den lange led.
Tag æggeblommen og læg den i en skål.
Æggehviden lægges på et fad eller en tallerken med ‘hullet’ opad.
Rør æggeblommen sammen med noget lækkert fyld og læg det tilbage i æggehviden med en teske eller sprøjtepose og pynt derefter æggene.

Min egen favorit er avokadofyld.

Til det bruger jeg til 6 æg: 6 æggeblommer, 1 spsk. mayonnaise, 1 avokado og 2 tsk. citronsaft.
Det hele moses godt sammen, inden det fyldes tilbage i æggehviden.
Æggene kan fx pyntes med et par rejer, en dildkvist og en kvart skive citron

Mine børns favorit er den helt enkle med karrysmag.

Her bruger jeg til 6 æg: 6 æggeblommer, 1 spsk. mayonnaise, lidt salt og et drys karry.
Jeg pynter gerne med fx purløg og sprødstegt bacon

 

Hønsesalat:

Hønsesalat er en klassiker på påskebordet og det er ret nemt at lave selv.

Til 4 personer skal du bruge:

2 stk. kyllingebryst
1 bundt friske asparges eller 1 dåse aspargessnitter
100 g friske champignon eller 1 glas champignon
2 dl creme fraiche
2 store spsk. mayonnaise
Salt og peber
1 tsk. karry (kan udelades)

Sådan gør du:

Kog kyllingen til den er mør, skær ud i tern og lad det køle helt af.
Rør creme fraiche og mayonnaise sammen og smag til med salt, peber og karry.
Overhæld de friske asparges med kogende vand og skær ud i mundrette bidder.
Skyl champignon og skær dem i kvarte.
Hvis du bruger asparges på dåse og champignon på glas, så lad dem dryppe godt af i en si.
Vend kyllingetern, asparges og champignon i dressingen.

Serveres på ristet brød eller på en skive ananas og pyntes fx med tomat og bacon.

Karsedressing:

Mangler du en lille snack når gæsterne kommer eller efter maden, er karsedressing med grøntsagsstave et godt bud. Der er næsten ikke noget mere forårs- og påskeagtigt end karse. Det smager fantastisk.

Bland 2 dl creme fraiche med lidt salt, peber og evt. 1 tsk sennep. Vend en håndfuld karse i og server med fx gulerødder, selleri, agurk, broccolibuketter, cherrytomater og peberfrugt.

Borddekoration:

Hvis du planlægger omelet eller lignende til aftensmad dagen før påskefrokosten, så gem skallerne. De kan nemlig bruges til en fin borddekoration med påskeblomster.

Sådan gør du:

Bank forsigtigt toppen af æggene og vask skallen godt af. Lim de tomme æggeskaller sammen i en cirkel og sæt blomster i.

Du kan også lave den nemme løsning med at skære toppen af plastikæg, som jeg har gjort her.

Del gerne: Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest


TAK FORDI DU GØR DET ENDNU SJOVERE AT LÆSE MED HERINDE :-)