et ganske almindeligt (have)liv fortalt af livsekspert Kira Leth

Nyt hjørne i stuen

Nyt hjørne i stuen

Nyt projekt i stuen

Efter at vores skiferie er veloverstået, har vi haft planlagt et nyt hjørne i stuen, inden foråret banker på, og ‘Projekt Orangeri’ kommer til at fylde en hel del af vores fritid 🙂

Projektet bestod af at male den ene endevæg i stuen (den er en smule vinklet – stuen ) og derfor virkede den fjerneste ende af stuen lidt afsondret. Og jeg følte ikke den hørte med til resten af stuen. Det er i min verden jo spild af gode kvadratmeter. Og da jeg har min lænestol stående i samme ende af stuen, var det oplagt at lave det om til et hyggehjørne.
Derfor fik jeg min kæreste til at male endevæggen i en grålig farve (‘Betongrå’ fra Flügger). Effekten ved at male væggen mørk, gør at den bliver ‘trukket længere op’ mod resten af rummet, og derfor føles mere integreret.
Den farve som væggen har fået, har samme farvetone som vores sofa, som står i den modsatte ende af stuen. Det binder rummet meget bedre sammen.

Drømmelampen

Efter at væggen blev malet, fik jeg ENDELIG den lampe som jeg har drømt om i MANGE år: Læselampen fra BestLite. Modellen hedder BL5.
Lampen er designet af Robert Dudley Best i 1930. Den blev mest kendt som ‘Churchills lampe’ da den altid stod på hans skrivebord i Whitehall. Læs hele historien om den smukke lampe, og hvordan den kom på danske hænder lige her.

bestlite-BL53

Plantekasse

Efter at min længe ønskede lampe kom i hus, fik jeg købt en plantekasse fra Ferm Living. Jeg synes den er så fin, og jeg havde en idé med at få lavet halvdelen af kassen om til et lille bord. For kassen står ved siden af min lænestol. Den skal kunne fungere som afsætningsplads til min kop kaffe eller strikketøj 😉

Plantbox

Min meget søde og dygtige kæreste og bonussøn lavede en bordplade i massiv eg. Den blev lagt på halvdelen af plantekassen. I den anden del stillede jeg et par grønne planter. Det blev lige som jeg havde forestillet mig: Super godt!

Box

Magasinholder

Efter at plantekassen var blevet opgraderet, gik de i gang med at lave en magasinholder. Af samme massive eg, som bordpladen. Den er inspireret af den populære magasinholder fra Foxy Potato. Mine 2 håndværkere har så bare forfinet min magasinholder noget mere. Så den er med skjulte beslag, er dyvlet sammen og alle kanter er blevet faset. Den er blevet SÅ flot!

Magasinholder_2

MAgasinholder_1

Så på en weekend blev mit nye hjørne af stuen lavet lige som jeg havde forestillet mig 🙂
Hvad synes du om det færdige resultat?

Hjørnet af stuen FØR forvandlingen:

Stue før

EFTER forvandlingen:

Plantekasse_magasin_2

Jeg er virkelig godt tilfreds med resultatet!

Om ikke længe står den så på ‘Projekt Orangeri’. Det er bestilt, og bliver leveret i starten af april. Det bliver SÅ spændende. Og det er slet ikke til at forstå, at vi til sommer kan nyde livet ude i vores dejlige have, uanset om det regner eller blæser.

 

Del gerne: Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code