et ganske almindeligt (have)liv fortalt af livsekspert Kira Leth

Opskrift på boller af Manitobamel

Opskrift på boller af Manitobamel

Manitoba-hvaffor noget?

For nogle uger siden var jeg på besøg hos min søster, som havde bagt de mest lækre boller. Det var boller hun havde bagt af noget mel hun kaldte for Manitobamel.
Jeg havde ALDRIG hørt den type mel, men WAUW hvor smagte de godt de boller!

Da jeg kom hjem, undersøgte jeg hvad det egentlig var for en mel, og jeg fandt en rigtig god beskrivelse:

‘Manitobahveden er gennem årtier kaldt verdens bedste brødhvede. Den dyrkes i den canadiske Manitobaprovins, hvor vidtstrakte prærier og et perfekt klima er naturens gave til de lokale farmere.
Her høster de det, de kalder ”præriens guld”: hvedekerner så rige på gluten, at de som mel er uovertrufne i enhver brødbagers køkken. Ordet Manitoba er afledt af Manitowapow – Cree-indianernes betegnelse for den del af prærien, som de engang betragtede som ”åndernes stræde”, og som i dag er centrum for hvededyrkningen i den canadiske provins.’
(Tekst fra Frydendal )

I dag skulle jeg så prøve at bage de samme boller som min søster, i håb om at ramme samme succesrate:

Bolledejen deles op i lige store stykker

Her er den lækre og super gode manitobamel som jeg købte i Fakta til 20,-

Jeg fik kun 11 boller ud af dejen, men kunne sagtens have fået 12. De hæver meget op når de kommer ind i ovnen. Mere end ‘normale’ boller.

Det færdige resultat 🙂

Opskrift

4 dl. koldt vand
20 g. gær
1 tsk. salt
550 g. Manitobamel

Gæren røres ud i det kolde vand.
Melen røres i, brug gerne en røremaskine.
Salten tilføres til sidst.

Lad røremaskinen køre i ca. 10 minutter indtil dejen er meget elastisk.
Dejen skal hæve lunt og under dække i 1 time.
Form ca. 12 boller.
Bag bollerne på 250 grader i 4 minutter (alm ovn)
Skru derefter ovnen ned på 225 grader og bag videre i ca. 15 minutter (det kan ændre sig lidt fra ovn til ovn)

Det bliver de lækreste og mest sprøde boller du endnu har smagt!

God appetit 🙂

Del gerne: Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest


TAK FORDI DU GØR DET ENDNU SJOVERE AT LÆSE MED HERINDE :-)