et ganske almindeligt (have)liv fortalt af livsekspert Kira Leth

Pulp-boller

Pulp-boller
Ja du læste rigtigt: Pulp-boller er ‘det nye’ inden for brødbagning
– i hvert fald for mig 🙂

Hver morgen laver jeg min egen juice. Den består oftest af rødbeder, gulerødder, selleri, appelsin og æble. Det smager SÅ dejligt, og giver et vitaminboost 🙂
Det er kun saften jeg bruger, så resterne fra grøntsagerne og frugten smider jeg ud. Det synes jeg er synd, for der er jo også mange gode fibre og vitaminer i resterne, i ‘pulpen’ som den hedder, og som sidenhen kan blive til pulp-boller.

Jeg så for nyligt i ‘Go’ morgen Danmark’ en mand der bagte brød af pulpen, og jeg tænkte at det da var en god idé, så det ville jeg også prøve. Jeg ledte på nettet efter gode opskrifter, men de fleste af disse var liiiiige en anelse for helse til mig.
Jeg ELSKER en god krumme. Der vil jeg altså ikke spare på melet eller gæren for den sags skyld, og de opskrifter jeg fandt, indeholdt nærmest ingen af delene 😉

Så her måtte jeg selv igang med at kreere en opskrift (man er vel ikke datter af en bager for ingenting 😀 😀 😀 ) og jeg var rigtig spændt på, hvordan bollerne blev. De blev heldigvis super gode! (og lyserøde pga. rødbeden 😉 )

IMG_7130

IMG_7135

IMG_7142

Hvis du kunne tænke dig at bage disse lækre (og nogenlunde sunde) boller kommer opskriften her:

24 stk. (store)

1 liter lunken vand

25 g. gær

1 tsk. sukker

2 tsk. salt

135 g. pulp (rødbeder, gulerødder, æble, appelsin)

4 dl. solskikkekerner (brug de kerner du ønsker)

300 g. groft mel

400 g. hvedemel

 

Rør gæren ud i det lunkne vand.
Tilsæt alle ingredienser, på nær hvedemelen.
Når disse er blandet godt, tilsættes hvedemelen lidt efter lidt, indtil dejen føles smidig men ikke klistret.

Lad dejen hæve i ca 1 time.

Rul bollerne ud og læg dem på en bageplade.

Lad bollerne efterhæve i ca 45 min.

Bag bollerne ved 180 grader (varmluft) i ca. 15 min.

Velbekomme 🙂

Skriv gerne en kommentar nedenfor, når du har prøvet opskriften 🙂

 

Del gerne: Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest


5 thoughts on “Pulp-boller”

  • Tak for opskrift. Vi er ved at prøve den. Men indtil videre har vi måtte tilsætte mere end dobbelt så meget mel som opskriften siger for at få dejen til ikke at være helt flydende. Er der ikke alt for meget vand i? Tak

    • Hej Helene.

      Håber bollerne blev gode.

      Det er den mængde vand jeg har brugt hver gang. Der er jo trods alt også sammenlagt 700g mel i, så det er jo en del 🙂
      Måske det har noget at gøre med, hvad pulpen består af? Det skal jeg ikke kloge mig på:)

      Glæder mig til at høre om din erfaring.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code