et ganske almindeligt (have)liv fortalt af livsekspert Kira Leth

Sommermad til den søde tand

Sommermad til den søde tand

Jeg er faldet over den skønneste blog, der oser af hygge, stemning og lækre, gode ideer.
Bedre kan det ikke blive i min blog-verden 😉

Bloggen hedder ‘Hos Villa Fryd‘ og er virkelig et besøg værd, hvis du interesserer dig for indretning, stilleben, hvidmalede møbler, og kreativitet i det hele taget.

Jeg faldt over en dessert jeg bare MÅ lave, næste gang der bliver tid til at gå i min nye kommende have og plukke nogle jordbærrababer, og omdanne dem til lækkerheder: Rabarberskum!
Opskriften fandt jeg på ovenstående blog, og den ser SÅ lækker ud:

IMG_7632_rabarberskum

Kilde: Hos Villa Fryd

IMG_7633_rabarberskum

Kilde: Hos Villa Fryd

Opskriften finder du naturligvis på Hos Villa Fryd’s blog, og ellers gengiver jeg den her:

Rabarberne vaske og skæres i små stykker.
Fyld gryden ca. halvt (3 liters gryde).
Kom godt med sukker i.
Kom et godt læs vaniljesukker i.
Evt lidt rød frugtfarve.
Det hele blandes rundt samt ganske lidt vand kommes i bunden.
Lad det stå og trække et par timer.
Når grøden er kogt mør, blendes det hele i ca. 15 min.
Måske skal der lidt grød jævner i, det vurderes der.
Grøden må endelig ikke være for tynd.
Pisk 500 ml. fløde til skum.
Vend fløden i grøden.
2 pakker hvid chokolade hakkes og blandes i skummet.
Kom skummet i en stor glas skål eller anret i portionsglas.
Pynt med flødeskum og mynte fra haven.
Drys med let hånd hvide chokolade kugler på.
Uhhhm! Jeg kan slet ikke vente med at prøve at lave den dessert. Det bliver da ikke mere sommerligt, vel?

 

Del gerne: Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest


TAK FORDI DU GØR DET ENDNU SJOVERE AT LÆSE MED HERINDE :-)