Aaaah weekend

Aaaah weekend

Denne weekend skal jeg lave ingenting. Ikke andet end det jeg kommer på, ikke andet end det jeg gider, ikke andet end hvad der lige falder mig for. Jeg ELSKER den slags weekender. Pigerne og jeg startede weekenden i Kolding Storcenter i går eftermiddags, fordi jeg synes at mit nye højbed mangler lidt sommerfarver, og det ville jeg tilføre via lidt sommerblomster, og det er Bilka’s Havecenter jo ofte storleverandør af.
Så imens jeg gik og kiggede efter sommerblomster, kunne pigerne hygge sig med at kigge i de mange andre butikker der forefindes i Kolding Storcenter.
Jeg måtte skuffende konstatere, at Havecenteret slet ikke levede op til mine forventninger i går. Der var absolut INTET at komme efter, og jeg nøjedes med at købe 3 stk lyserøde margueritter.

I dag fik jeg lyst til at tage til min favorit-planteskole af dem alle: Magtenbølle Planteskole. Den ligger tæt på Vissenbjerg, og er hele køreturen værd.
Jeg er kommet der i mange år, og har købt mange smukke planter der. I min tidligere have, fik jeg anlagt en hel forhave samt fyldt en pergola, kun med planter der fra. Jeg plantede f.eks. en hvid Blåregn, som var planen at den skulle fylde hele pergolaen i fuld harmoni med klatreroser og Klematis. Jeg flyttede dog derfra, inden jeg kunne opleve den hvide Blåregn brede sig ud på smukkeste vis. Om den har gjort det sidenhen, ved jeg desværre ikke, men jeg har min tvivl- Blåregn skal nemlig passes og plejes de første år, når de er små og skrøbelige, og det tror jeg desværre ikke er sket, men hvad, ingen grund til at græde over ødelagt Blåregn, for jeg planter bare en ny, her i min nuværende have 🙂
Faktisk havde jeg også i min gamle have, plantet en blå Blåregn, som jeg havde købt i “Bo Grønt” plantekæden. Gisp, den gav jeg 500,- for, bare for sådan en lille bitte pind med bitte små blade på!!!

I dag skulle blive den dag, hvor jeg fik købt en ny, smuk hvid Blåregn til min have. Sia og jeg tog hundene med i bilen (Bertha skal stadig lære at køre i bil) og afsted mod Magtenbølle det gik. Vi havde svært ved at gå mange skridt, inden vi blev stoppet af folk, som ville snakke med hundene (nok mest Bertha) og det var rigtig hyggeligt at få en lille sludder. Vi gik ind i det ene væksthus, for at finde 2 Klematis til mine 2 klatrestativer i højbedet, som ellers var tiltænkt ærteblomster, men det har ikke lykkedes mig at få nogle af frøene til at spire i år…..øv!
Nå, men vi fandt de smukkeste Klematis, med store, flotte hvide blomster. Jeg ledte og ledte, for at finde de hvide Blåregn. Hmmm de er nok udsolgt, tænkte jeg, imens der kom en ansat hen og spurgte om hun kunne hjælpe mig. Jeg bad om en blåregn, og hun gik op til samme væksthus vi lige havde været i, og der, lige foran næsen på os, stod der en stor samling af Blåregn. De var så store, at jeg ikke havde set dem. Jeg havde jo kigget efter den der lille bitte plante, men her foran mig, stod der planter, der var omkring 2 meter høje. Jeg spurgte om prisen. 200,- sølle kroner kostede den. Top! sagde jeg, så bilen blev stoppet med Blåregn og Klematis, og hjemad det gik.
Det er en af de mange fordele ved Magtenbølle Planteskole. Det er top kvalitet og en top god pris. Det er et yders kompetent personale, som altid har tid til at hjælpe, og hvis man er i tvivl om, hvilke planter kan skal have hvor, kan man bare medbringe et billede af det sted man gerne vil have planter, så guider de dig på bedste vis. Jeg ELSKER det sted. Jeg har det nok som andre kvinder har det i en tøjbutik: Jeg kan begejstres af den smukkeste plante, som en anden kvinde ville falde på halen over de lækreste sko eller kjole 🙂

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.