Årets adventsstage

Årets adventsstage

Årets adventsstage fik jeg lavet i går, og som jeg lovede dig, kommer her et par billeder af kreationen.

Jeg har lavet den i min Kubusstage: Sat 4 almindelige lys i, pyntet den med enebærgrene og lærkegrene. Hængt 4 tal rundt om lyseholderne og stillet en kæmpe kogle i midten. Vupti! Så var der en adventsdekoration. Nemt, enkelt og ret sød, synes jeg.

Adventsstage

Adventsstage_1

Fordelen ved denne løsning er at jeg kan skifte lysene ud lige så snart de er brændt ned. Så undgår jeg en dekoration der hurtigt ser lidt ‘brugt’ ud. Og så synes jeg at naturmaterialerne tager sig flot ud, sammen med den sorte metal fra Kubus stagen.

Jeg er gået helt i natur-mode i denne jul. Du kan ikke finde megen guld og glimmer her. Jeg kan godt lide at trække naturen indenfor, og jeg synes det passer flot ind i den moderne indretning og den moderne jul.
Det er sjovt at tænke tilbage på, hvordan udviklingen i julepyntning er sket hen over årene:

Da jeg flyttede hjemmefra i midten af 90’erne, kørte ‘The Julekalender’ for fuld skrue i TV. Det afspejlede sig i de danske hjem, så der blev FYLDT med julepynt. Også i mit hjem. Dog knapt så mange guirlander som i TV-julekalenderen. Men hvert et hjørne i min lejlighed blev pyntet, og den traditionelle trærod (den tradition havde jeg med hjemmefra) blev også pyntet med alskens glimmer, lys og sløjfer. De gæster der kom i mit hjem, var absolut ikke i tvivl om at det var blevet december 🙂

I årenes løb, er julepynten blevet begrænset en del, og nu pynter jeg mere efter devisen: Lidt med godt (og smukt). Det fungerer fint for mig.

I morgen er det som bekendt den 1. december, og det kræver jo traditionen tro et kalenderlys.
Jeg har i mange år haft et tykt kalenderlys stående i en speciel stage. Simpelt, men egentlig ret kedeligt.  I år skulle det være anderledes, fordi jeg fik Kubus Bowl i julegave sidste år, og derfor var det oplagt at bruge den til kalenderlysdekorationen.

Så hvis du vil se, hvad jeg har fået bikset sammen, så kig med i morgen. Måske jeg kan inspirere dig, hvis du endnu ikke har nået at få lavet din kalenderlysdekoration 🙂

 TAK FORDI DU GØR DET ENDNU SJOVERE AT LÆSE MED HERINDE :-)

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Ruth Maarup
Ruth Maarup
27. november 2017 12:53

Hej Kira. Kan godt forstå du blev begejstret for koglen på fod. Hvor var det man kunne købe silikoneformen? Ha en go før-jul hygge. Vh Ruth