arrivederci Roma <3

Jeg har lige været i Rom, med en af de skønneste mennesker i mit liv. Eller ikke lige og lige….vi kom hjem forrige søndag, og tiden er bare FJLØJET afsted!!!

Heidi og jeg tog på forlænget weekend i Rom, for at finde foråret, og det lykkedes!

Vi havde mellem 20 og 22 graders varme hver dag, og høj sol. Aaaaaah!!!

Heidi havde aldrig været i Rom, og jeg havde været der adskillige gange, men det gjorde ingen forskel overhovedet, for vi hyggede os helt vildt, og Heidi fik set alt det der skal ses, når man er i Rom, og jeg nød hvert et sekund med gensynet.

Herunder kommer lidt stemningsbilleder fra vores fantastiske tur <3

_TNUtXfylBSpRbofzgTbiydF13w7IVSYrKywOOsdJRE
Vores første møde med Rom!
Da vi ankom  til Termini (hovedbanegården) skulle vi ringe og melde vores ankomst til hende der ejer det B&B vi skulle bo på, for at melde vores ankomst, så hun kunne komme og låse os ind.
Problemet var, at hun ikke taler Engelsk! Hvad gør man så? Man ligner en strandet turist, og bliver kontaktet af det lokale politi (her et par unge knøser i midten af tyverne….som læste og foreskrev for os, som var vi små skolepiger, hvordan vi skulle passe på os selv i denne faaaarlige by 😉 ) Den ene politimand var så flink at ringe til udlejeren for os.
Forestil dig at være hende i den anden ende af røret. Jeg taler ikke italiensk, så jeg ved ikke hvordan samtalen har lydt, men den kunne have lydt således:

Andrea (udlejeren):
“Hallo, det er Andrea”.

Politimanden:
“Ja hallo, det er politiet”.

Andrea:
“Politiet?”

Politimanden:
“Ja, jeg ringer fra Termini, og står sammen med 2 forvirrede kvinder, som påstår de skal bo hos dig, er det korrekt?”

Andrea:
“Thjooooeh, der skulle da godt nok bo nogle turister hos mig. Hvorfor ringer du? Er de kriminelle?”

Politimanden:
“Nej det tror jeg ikke, men de er vist ikke alt for skarpe!”

Andrea:
“Årh OK, jeg er uddannet inden for det pædagogiske område, så det skal nok gå. Bare sæt dem i en taxa, så tager jeg imod dem. Tak fordi du ringede.”

Politimanden:
“Ingen årsag.”

Og sådan fik vi hjælp til at komme til den rette adresse, uden at komme galt afsted 🙂

HROA4BBorxgH3qHg3n7hPdbgLLivbx4vFFxuNP4fJ6k

Heidi syntes at de to politimænd var dygtige til deres job 🙂

 

Kr2b3DyDyqC8GAZW1ifTY2nMLXoryy8K0CaEK0ea_5s,ajyf-A-9quRQui347cmEepXe8yyc6L6l6Jamdmo_g08

Vores ophold inkluderede morgenmad. Her på billedet ses, hvad den morgenmad indeholdt: Langtidsholdbare croissant’er, ristede brød og langtidsholdbar mælk.
Italiensk morgenmad er ikke en kullinarisk oplevelse!

 

heGDcg-jBzsMV7DCXJXRsMYjSRSNCcr1l-roYRa8Evs

Tramp (sporvogn) nummero 8, var det transportmiddel som vi brugte mest (når vi ikke lige gik på vores fødder!!!) Vi kørte gratis med (yep, vi var gohst-riders) men det gjorde de andre også….så’n cirka. Det var så behændigt, lige at hoppe på, sammen med de 500 andre mennesker som skulle med, og så hoppe af igen, når vi kom til destinationen….sammen med de samme 500 andre mennesker 🙂

 

dcJ5S9ehRodgUsSU1-gbgRt1oSIfgVP1ztLhQQul328,-Yrlo1psv5CWOuWZRR4qzKEyK9KEk3fO0DbnYfhArBc

Vi besøgte naturligvis Peterskirken. Heidi var en ivrig fotograf, hvilket jeg satte stor pris på, da det ellers altid er mig der står bag kameraet. Heidi var god til at tage billeder af ALLE situationer, hvor jeg ikke lige tænkte på at tage et billede, de billeder er guld værd 🙂

Vi havde købt en guidet tour til vatikanmuseet, som også indebar et besøg i Det Sixtinske Kapel, som er det sted, hvor kardinalerne sidder og beslutter sig for, hvem der skal være den nye pave, så det sted var jo ret aktuelt.
Turen skulle vare 2 timer, men vi var så “heldige” at vores guide gav den gas, så vores tur varede 3 stive timer! SÅ sjovt er det altså heller ikke at høre om vævede gobelinner og marmorstatuer. Men hey, vi fik da i hvert fald noget for pengene, og set Det Sixtinske Kapel, hvilket var en ret stor oplevelse.
Vi har desværre ikke billeder der inde fra, for det var STRENGT forbudt at fotografere der inde, ja det var endda forbudt at tale og endda at STÅ STILLE!!! Vi skulle hele tiden være i bevægelse, klappe kaje, og så bare suge indtrykkene til sig. Vildt!

Efter Det Sixtinske Kapel, kom vi ind i selve Peterskirken, som er en kæmpe og overvældende oplevelse. Selvom jeg har været der adskillige gange, er det en lige stor oplevelse hver gang. Peterskirken er bare fantastisk!

 

TZ7w590YkaDfe64QNifHQDbjwGh2rWyvzzcF7eqnf3w,3rbLwzPzjjspspMxG8tCDHpJ_mrtIULfCwDjfgjIGT4

Kira-stifinder måtte igang med kortet.

Det var ikke altid lige let at finde rundt, selvom alle veje fører til Rom. Vi fandt dog egentligt ret hurtigt ud af, hvor de forskellige seværdigheder lå, så kortet blev hurtigt pakket tilbage i tasken 🙂

 

L4uWY6G2P9pTWOz4D-n7psOPtbNmxuwoDt5WfzGs_a4,d1wsi252ylEfBOcUMg_P2xev3lurJKbovB1I0ysbhFA

Trevifontænen skulle naturligvis også besøges. Den er så smuk så smuk, og om aftenen er den endnu smukkere!

Der er et liv af mennesker, og det er sjovt, bare at sidde og kigge på menneskemængden.

 

eadTki2I2O-LXH2onPucFVmPTiV1XCeZsE2AacQ-IXY,QBupSZRTLF1EYX9DHE-i9RBUJVfio-DkOXyi2QWFKrI

Det er et must, at stå med ryggen til Trevifontænen og smide en mønt over skulderen og sige “Arrivederci Roma” (På gensyn Rom) Jeg har gjort det hver gang jeg har været der nede, og det viser sig jo at virke, for jeg har vent tilbage gang på gang 😉

Flere stemningsbilleder følger de nærmeste dage, så hvis du vil følge med i vores fantastiske tur, så kig med.

Haven og foråret kalder, så jeg er den der er hoppet i gummirøjserne og ud i staudebedet. Må du få en fantastisk og solfyldt søndag.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.