At bage ‘the Japanese way’ – Tangzhong metoden

At bage ‘the Japanese way’ – Tangzhong metoden

For nogen tid siden læste jeg om en japansk bagemetode der kaldes Tangzhong metoden.

Tangzhong er en slags ‘fordej’ som består af mel og vand, som er kogt til en grød. Det ligner næsten tapetklister.
Når vand og mel koges sammen og rammer en temperatur på 65 grader, sker der en gelateringsproces som gør at dejen senere kan optage mere væske end ellers.
Det skulle efter sigende give noget mere saftigt bagværk. Og det skulle også holde sig frisk i flere dage end vores traditionelle bagværk.
Det kunne jeg ikke lade være med at kaste mig ud i. Så i weekenden skulle det altså prøves!

Jeg fandt en opskrift på mummum.dk der på en overskuelig måde guider læseren igennem hele processen.

Det var faktisk nemt nok at røre dejen sammen. Det handler egentlig bare om at der bliver tilføjet mere væske til dejen, end vi normalt gør, og at der bliver kogt ‘mel-grøden’.
Det bliver en ret klistret dej. Men ikke mere klistret end at man med lidt mel på hænderne fint kan forme bollerne på pladen uden at de flyder ud.

 

 

Efter 1,5 times hævning og 15 minutter i varmen kom der de lækreste boller ud af ovnen. Så bløde og saftige de var. Også efter 2 dage, hvor den sidste bolle blev spist 🙂

Jeg skal helt klart bage efter Tangzhong metoden igen. Og måske kaste mig ud i at eksperimentere lidt med det og evt prøve at lave en kringle efter samme metode. Kringler synes jeg nemlig ofte hurtigt bliver tørre.

Hvis du gerne vil udforske de japanske bagemetoder lidt mere, så prøv at på Youtube og søg på ‘ Japaneese baking’. Så dukker der rigtig mange forskellige metoder og opskrifter op.

Jeg er i hvert fald blevet gevaldigt inspireret 🙂

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.