Sådan er det for mig at bo på landet

Sådan er det for mig at bo på landet

At bo på landet er den bedste måde at leve på

At bo på landet er ikke fremmed for mig. Jeg er i tidernes morgen vokset op på den skønneste plet på jorden: På min barndoms ø, Als i Sønderjylland. Her boede jeg med mine forældre og søskende på landet, omgivet af marker, en svineavler på den ene side og en kvægavler på den anden side. Jeg elskede min barndom: De åbne vidder, den skønne natur og hele den landlige idyl der i det hele taget er, der ude på landet.
Hele mit voksne liv har jeg boet i en by: i lejlighed, parcelhuskvarter, rækkehus osv.

Da pigerne og jeg i starten af juli flyttede ned til min kæreste, til en lille by uden for Assens på Vestfyn, flyttede vi samtidig ’tilbage’ på landet. Og det sjove er, at jeg i klart vejr kan kigge ‘hjem’ til barndommens Als <3

Der er skønt på landet

Her ude på landet, kan vi gå lange ture i solnedgangen, imens det modne korn vejrer i vinden på de endnu ikke høstede marker. Plukke lidt brombær fra det vilde hegn, og opdage at kvæderne er ved at være klar til plukning også.
Pigerne er jo ikke vokset op på landet, men i en mindre by, fyldt med villaer og asfalterede veje. Nu bor de op til marker og støvede markveje, og kan høre hanen gale meget tidlig om morgenen, og køerne muhe når de vil malkes 🙂

Solnedgang i Assens

En anden fordel ved at bo på landet, er når der inviteres til fest. Så er ‘hele byen’ som oftest med. Så da en af byens landmænd fyldte år i fredags, var vi med til festen. Den blev holdt i hans meget charmerende ladebygning, og vi var henført til en Morten Korch idyl, som er sjældent set. Min bonussøn fyldte også år samme dag, så de to havde smart nok slået deres fester sammen. Og sikken en fest: Lækker mad, skøn vin, RIGELIGT med drinks, og ikke mindst- det BEDSTE selskab!
Hold nu op hvor vi fik danset og skålet, pjattet og grinet. Da klokken blev 3.00 kunne vi ikke mere, og vi gik i samlet flok hjem 🙂

Dagen efter skulle vi ned og hente bilen, som vi naturligvis havde ladet stå efter festen. Kæresten og jeg tog hundene i snoren, og gik en smuk aftentur ned til ‘Morten Korch-gården’. Kæresten tog bilen hjem, og jeg gik turen tilbage med hundene. Det var SÅ dejlig en aften.

Morten Korch idyl

Markvej på landet i Assens

Solnedgang over mark i Assens

Kan man andet end at elske at bo på landet, når dette er synet man kan møde hver aften???

Jeg elsker bare at bo på landet <3

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.