At lægge tulipanløg i december måned

At lægge tulipanløg i december måned

Nu skal det jo ikke handle om jul det hele.

Der er stadig andre gøremål der skal gøres i haven. Heldigvis har der indtil videre været ret mildt for årstiden. Så jeg har haft mulighed for at udskyde at lægge mine tulipanløg.
Men forleden der SKULLE det altså være. Ellers kunne jeg risikere at blive overrasket over at frosten var gået i jorden, og så ville det være for sent at lægge tulipanløgene.

Jeg gravede dem op i det sene forår, efter endt blomstring. Lagde løgene til tørre i orangeriet, og puttede dem i en nylonstrømpe, og hang dem op i mit haveskur.
Her har de så  hængt tørt, mørkt og godt, lige indtil forleden hvor jeg atter fandt dem frem for at putte dem i jorden.

Årsagen til at jeg graver mine tulipanløg op, for at sætte dem igen efter nogle måneder, er at det er forædlede tulipanløg. Den type løg kan ikke blive i jorden. Så mister de deres evne til at blomstre. De sætter kun grønne blade – men ingen blomst. Og det er der jo ikke meget ved. Så derfor gik jeg forleden og gravede huller, for at gensætte alle mine tulipanløg. Og forhåbentligt står de lige så smukt næste forår, som de gjorde sidst 🙂

Et spadestik i den fugtige – og endnu frostfrie – jord. Nu skal der sættes tulipanløg!

 

En af de nylonstrømper jeg har haft hængende i mit haveskur, med en masse tulipanløg i. For at kunne finde ud af hvilke farver de opgravede løg har, har jeg samlet de samme farver i hver deres strømpe, og bundet et mærke på strømpen.

 

Nu må foråret gerne komme. Tulipanløgene er i hvert fald klar til at spire og forhåbentligt skabe forårsstemning rundt om i mine bede.
Karla var også med i haven. Hun havde fået frakke på, da der blæste en ret kold vind den dag tulipanløgene skulle lægges. Bella (vores gamle Beagle) valgte klogt nok at blive liggende indenfor i varmen 😉

Nu er det bare om at vente  på at vi kommer ind i marts måned. Så skulle løgene gerne spire og sidenhen blomstre med de smukkeste hvide, lyserøde og lilla blomster.
Det er simpelthen den bedste tid på året, når alting begynder at spire og gro…. men okay, juletiden er nu heller ikke så tosset endda.

Jeg må hellere komme tilbage til mine julesylerier 🙂

 

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.