Bjergfolket fra Burma

Bjergfolket fra Burma

Her kommer anden del om vores tur til junglen i går.

Som jeg skrev, kørte vi, efter vandring i junglen og ved vandfaldet, til et lille spisested, hvor vi fik en lækker Thailandsk frokost.

20121226-091802.jpg

Da den var indtaget, kørte vi i ca 30 minutter, på støvede og humblede veje, gennem smuk smuk landskab. Vi kom virkelig uden for lands love og ret, og kørte også igennem flere vandløb, for at komme til det lille bjergfolk.

20121226-092141.jpg

Det var noget som ungerne kunne lide!

Efter en meget støvet tur, bag på ladvognen, ankom vi til den lille landsby.
Det var på den ene side, et meget smukt syn der ventede os, men på den anden side, også meget trist. Der var rigtig mange børn, og de var beskidte, meget små og MEGET fattige.

Husene var solidt byggede af bambus, som er det materiale de kan hente ude i skovene…bambusskove ses overalt i det område, og det var nogle rigtig flotte hytter de havde bygget.

20121226-092540.jpg

Bjergfolket kom til Thailand for ca 40 år siden, fordi den burmesiske hær ville dræbe dem. Dette lille folk, taler deres eget sprog, og er en slags stammefolk, og man mener, at det er derfor at hæren ville slå dem ihjel. De flygtede, og den thailandske konge gav dem asyl, og gav dem et stykke land, som de kunne bo og bygge på (han er nu flink, ham kongen).
De taler stadig deres eget sprog, og den burmesiske hær vil stadig gerne slå dem ihjel, så derfor er der ekstra meget militær på den thailandske side på grænsen.

I dag er der ca 300 indbyggere i den lille landsby, og vi mødte en del af dem i går. Det var primært børn og kvinder vi mødte. Mændene var ude og tjene til landsbyen.
Vi blev vist rundt, og vores guide viste os hvor alle børnene sov til middag, i en fælles hytte (en slags dagpleje)

20121226-093351.jpg

og der var den smukkeste udsigt fra sovepladserne. Der var naturligvis hverken hegn eller andre sikkerhedsforanstaltninger, og børnene vidste bare at de ikke måtte gå hen til kanten.

Derefter så vi skolen, hvor børnene lærer både thai og burmesisk. Man er af den holdning, at det er vigtigt at børnene skal kunne begå sig uden for deres landsby, hvilket er meget godt tænkt, synes jeg.
Vores unger stod med store øjne, imens de kiggede på disse børns skoleforhold. Jeg tror at det gik op for dem, hvor gode betingelser de egentlig har, hjemme i Danmark. Hvilket er rigtig sundt for dem at opleve.

20121226-093854.jpg

Efter rundvisningen, blevet vi vist hen til deres “by-torv” hvor alle børnene skulle optræde for os. De var SÅ dygtige 🙂
Vi havde købt en masse drikke og kager til dem, i deres lokale butik (en bambushytte uden strøm el. Lignende ) og efter børnenes optræden, delte vores børn alle godterne ud.
Jeg kunne se på vores børn, at de nød at kunne gør en (omend lille) forskel, og bjergfolkets børn blev rigtig glade for det de fik.

20121226-095330.jpg

20121226-095417.jpg

20121226-160631.jpg

En helt igennem fantastisk og oplevelsesrig dag, som ingen af os nogensinde vil glemme!

Det er vildt at tænke på, at lige nu, sidder der en masse mennesker, verden over, og nyder juledagene, og de mangler ingenting overhovedet. Nogle af dem er måske endda lidt skuffede over, at de ikke lige fik den PlayStation eller iPhone de havde ønsket sig i julegave, imens der findes mennesker på den anden side af jorden, der bliver ovenud lykkelige for et stykke kage og en juice.
Jeg synes selv at jeg er et givende menneske, men jeg må indrømme at turen her, har givet mig endnu mere at tænke over, og hjemme i Danmark må vi kunne gøre mere for dem der ikke har så meget…… Der skal så lidt til!Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.