Blomsterfrøken sluppet løs til plantesalg

Blomsterfrøken sluppet løs til plantesalg

Blomsterfrøken blev sluppet løs.

For lidt over en uge siden, tog min veninde og jeg til det årlige plantesalg efter afslutningen af den traditionsrige Blomsterfestival i Odense.
Dagen efter afslutningen, samles alle planterne i en stor lagerbygning på havnen i Odense. Her kan man så komme og købe planterne til meget billige penge.

Min veninde og jeg var afsted for 2. år i træk. Vi var derfor bedre rustede til at hive planter ned af hylderne end året før 😉

Man skal VIRKELIG passe på de planter man får bakset ned af de store reoler / vogne. Ellers bliver de snuppet fra dig, af en lige så entusiastisk blomsterfrøken som én selv 😀

Atter i år, fik min veninde tiltusket sig en vogn med flere hylder på. Så var det ellers om at få fyldt vognen op. Det var faktisk svært. Der var SÅ mange blomster der var så smukke, at det var svært at beslutte sig for, hvilke af dem der skulle med mig hjem.

Blomstervogn

Stauder på vogn

Fuld vogn

Vi fik fyldt vognen med blomstrende stauder, hortensia, krukker, græsser, floks og opstammede stueplanter. Og jeg kom af med den nette sum af 250,-.
Min veninde købte selvfølgelig også noget af det du ser på billedet af vognen 😉

Dagen efter plantesalget, gik den ældste datter – på hendes 19 års fødselsdag. Hun var lidt træt af at skulle på havearbejde lige netop den dag. Igang med at flytte planter, og plante nye. Jeg synes at det blev SÅ fint, og jeg har planer om at få lagt lidt forårsløg osv, så bedene bliver SUPER flotte næste sommer 🙂

Orange Staudebed

‘Det Orange Bed’ blev lavet op ad den gulbladede liguster.  Her stod der tidligere en lyserød opstammet rose, så farvenuancerne harmonerer perfekt.
Til foråret kommer der forhåbentligt gule og orange forårsblomster. Og til sommer næste år, bliver der sikkert suppleret med lidt gule / orange sommerblomster.
Jeg har plantet ‘Solhat’ i flere forskellige sorter. Og når de vokser til, i løbet af et par år, er jeg sikker på at bedet bliver RIGTIG flot.

Hvid Hortensiabed

Det hvide Hortensiabed blev nyetableret. Her var der ingen gamle planter der skulle flyttes, kun lidt buskads der skulle studses. Så det var nemt at gå til 🙂
De 2 store Hortensiaer blev købt på plantesalget sidste år, af min veninde. Men da hun står og skal flytte til et sted hvor der ingen have er, var hun så sød at grave dem op til mig. Så nu kan jeg få glæde af dem.
De 3 andre hvide hortensiaer, købte jeg på plantesalget forleden.
Her har jeg også en forestilling om et stort overflod af hvide blomster, som spiller rigtig flot op til den grønne ‘bagvæg’ som buskadset bagved giver 🙂

Der er lang tid til

Nu er det så bare at vente på at det bliver næste sommer, så jeg kan se om mine ideer og forestillinger om hvordan bedene bliver. Men mon ikke nok de skal leve op til mine forventninger? Det tror jeg 🙂

Og hvis alt går efter planen, så starter vi næste forår op på at etablere et orangeri til Frøken Leth 🙂 . Det har ‘altid’ været min store drøm, og det ser ud til at den drøm snart er indenfor rækkevidde. Åh hvor jeg glæder mig 🙂

Nu er det snart weekend, og den kommer til at stå på lidt mere havearbejde (imellem de varslede regnbyger). Og ellers tror jeg hele familien har fortjent et par langsomme og rolige fridage 🙂

 

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.