Der er en måned til jul

Der er en måned til jul

Tænk sig, der er kun en måned til jul! Er det ikke vildt? Jeg synes kun lige at de sidste grannåle er blevet støvsuget op efter juletræet havde taget sit indtog i stuen. Men det er altså 11 måneder siden! Wow!

Nå, men i stedet for at blive i chokket over at tiden bare er FLØJET afsted, så vil jeg i stedet omfavne den kommende julemåned, og gøre alt jeg kan, for at julehyggen kan fylde her på matriklen.

En af metoderne er da helt sikkert at lave lidt julebag. Jeg ELSKER søde sager, men det gør min vægt ikke. Jeg begyndte derfor  i julemåneden sidste år, at eksperimentere med lidt alternative opskrifter, så jeg stadig følte at jeg kunne julehygge med konfekt og julekager, uden at skulle bekymre mig om at komme til at indtage alt for meget sukker og fedt.

En af de opskrifter jeg havde stor succes med, og som jeg har lavet flere gange siden, er træstammer. Det er ikke en decideret en juleopskrift, men den passer perfekt til julehyggen 🙂

2015-04-09 14.58.56

Opskriften har jeg i tidernes morgen fundet hos The Food club.
Opskriften kommer her:

 

Hjemmelavede træstammer, ca. 8 stk.

Marcipan:

100 g mandler

3 medjool dadler

 

Dadel/rom-fyld:

125 g medjool dadler uden sten

30 g hasselnødder

15-20 g god, mørk kakao

Ca. 2 tsk god rom eller romessens – smag til undervejs

 

Andet:

Ca. 35-40 g mørk chokolade, 85%

  • Start med at lave marcipan – kom mandlerne i en foodprocessor, og blend dem til groft mel.
  • Tilsæt tre dadler uden sten, og blend igen indtil massen er homogen. Ønsker du en fuldstændig fin marcipan, så blend i længere tid – som du kan se på billedet valgte jeg en nogenlunde fin struktur i min marcipan.
  • Stil marcipanen på køl i ca. 20 minutter.
  • Kom alle ingredienserne til fyldet i en foodprocessor, og blend indtil massen er helt samlet og nødderne er blendet fint – smag massen til.
  • Form fyldet til små pølser (alt efter hvilken størrelse du ønsker)
  • Rul marcipanen tyndt ud – det er nemmest at gøre mellem et stykke bagepapir. Lav én træstamme ad gangen – læg en pølse på et stykke udrullet marcipan og rul forsigtigt marcipanen rundt om.
  • Skær enderne pænt til og gentag processen indtil al marcipanen er brugt op.

Smelt chokoladen og dyp enderne i chokolade – stil træstammerne i køleskabet, og servér dem helst direkte fra køl.
De smager simpelthen SÅ lækkert og HELT VILDT SYNDIGT 🙂 Så er der noget ved det, ik?

Jeg bliver helt lækkersulten af at skrive opskriften, så jeg overvejer om ike jeg lige skulle igang med at lave en ny omgang træstammer 😉

 



TAK FORDI DU GØR DET ENDNU SJOVERE AT LÆSE MED HERINDE :-)

  Subscribe  
Giv mig besked

%d bloggers like this: