Der skal græsser til

Der skal græsser til

(Topbilledet er lånt fra The Spruce )

Græsser er så smukke

I denne tid er vejret ikke til andet end at drømme og planlægge den kommende havesæson. Nogle planer bliver ført ud i livet, og andre bliver gemt – måske endda glemt- men det er ligemeget. Processen i at lægge haveplaner – eller havedrømme om du vil – er noget jeg holder rigtig meget af.

I et tidligere indlæg, skrev jeg om de kommende projekter i min forhave og omkring mit drivhus. Jeg skrev også om nogle diffuse planer for vores træterrasse.
Jeg har siden da søgt lidt inspiration på nettet omkring hvilke planter der ville være gode omkring terrassen, og hvordan opbygningen skal være. Terrassen ligger jo lige op til huset, hvor vi kigger meget ud på haven, så bedene omkring terrassen skal kunne se flot ud hele året rundt.
Det giver jo nogle udfordringer.

Men en ting er jeg blevet enig med mig selv om: Jeg skal have diverse græsser integreret i bedet. Det giver læ og en smule højde og fylde, samt de kan stå rigtigt flotte vinteren over også, selvom de er brune og tørre 🙂

Græsser
Græsser i haven
Græsser
Smukke fjerlette og romantiske nuancer
Græsser
Selv i vissen tilstand er græsserne så utroligt smukke

Alle billeder er fundet på Pinterest

 

Hvilke græsser skal jeg vælge?

Sørgsmålet er så hvilke andre planter jeg skal plante sammen med græsserne.
Mulighederne er mange, og de stauder jeg vælger skal jo gerne komplimentere græsserne på smukkeste vis.

Jeg har en idé om at græsserne ikke skal blive for høje, for vi skal jo også kunne kigge ud på resten af haven, og ikke blive stoppet af 2 meter høje græsser 😀

Jeg er pænt glad for den smukke purpur solhat, som findes i mange varianter. Jeg har plantet nogle stykker i min nyanlagte forhave i efteråret, og jeg GLÆDER mig til at de kommer frem igen:

Græsser
Purpur solhat (billede lånt fra Idé Nyt)

Purpur Solhat vil stå smukt til de lette og vejrende græsser. De findes i mange forskellige sorter, og mon ikke jeg kan finde en der passer til de græsser jeg vælger 🙂
Jeg tænker også at Hosta kunne være smuk i bedet. Den vil kunne tilføre en lidt mere ‘kompakt’struktur på grund af dens flotte store blade. Og det tænker jeg kunne være en smuk kontrast til de lette græsser.

Stjerneskærm er også en staude jeg har op til overvejelse i det kommende ‘græs-bed’ rundt om træterrassen. Den er så fin, og så alligevel lidt robust i sit udrtyk

Græsser
Den smukke stjerneskærm (billede lånt fra Havenyt)

Stjerneskærm findes i mange forskellige rosa farver, lige fra de helt sarte og til de meget kraftige, så jeg er sikker på at jeg nok skal kunne finde en der passer lige nøjagtigt ind i farvekombinationen i mit bed.

 

Havetanker skal tænkes

Jeg finder sikkert på flere stauder eller stedsegrønne planter jeg kunne tænke mig i ‘græs-bedet’. Men til en start synes jeg at ovenstående kunne blive rigtig fint.
Jeg har dog endnu ikke besluttet mig for hvilken græs jeg skal have. Der skal jeg lige har researchet noget mere 🙂

Men nu er jeg da igang med at tænke store havetanker, og det føles SÅ skønt efter en lang vinter hvor haveplanerne har været lagt lidt på standby.
Jeg kan slet ikke vente til jeg atter skal ud og nusse og plante, rode og regere i min have. Det bliver virkelig dejligt <3

Må din weekend blive dejlig, på trods af en varslede kulde. Jeg ved at jeg skal ud i haven og have dækket enkelte planter til :-/2 thoughts on “Der skal græsser til”

 • Hej det lyder da som en super ide med ny bed og tilmed med græsser. Jeg vil gerne anbefale at du vælger nogle a f de robuste Nordamerikanske stauder, de passer så fint sammen med græsser. Purpur solhat Magnus og White swan er rigtig gode, der er jo også pileurt Persicaria fx Blackfield Der er jo også forskellige rudbeckia og som du skriver Stjerneskærm og fx storkenæb . Græsser er der jo virkelig mange at vælge imellem, men når du nu ikke vil have de høje, så vil jeg alligevel anbefale at du overvejer Molinia transparent den er virkelig fin til at give noget højde og fungerer bedst hvis den kommer lidt frem i bedet, så man kan se igennem den. Held og lykke håber du kunne bruge det til noget, måske du kan hente mere inspiration på min blog.

  • Hej Jeannett
   Mange tak for alle dine gode ideer og råd, dem kan jeg helt sikkert bruge 🙂
   Det samme gælder din hjemmeside (og din Instagramprofil 🙂 ) hvor jeg finder megen inspiration også.

   Nu kan jeg næsten ikke vente med at komme igang med at plante græsser 😀

   Hav en dejlig dag fra Kira / Frøken Leth

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.