Derfor er der så dejligt på landet

Derfor er der så dejligt på landet

I går havde jeg en virkelig sjov oplevelse: Jeg var inviteret ind i DR P1’s morgenprogram. Her skulle jeg fortælle om, hvorfor det er så dejligt at bo på landet.
Årsagen er at der er sat et forskningsprojekt igang, som skal løbe i flere år. Tendensen viser at flere og flere flytter på landet, end forventet. 
Der har jo i mange år været snak om at landdistrikterne har haft udsigt til at blive affolket ad åre. Men det er så småt ved at vende, og det er det forskerne vil finde ud af, hvad det handler om.

Derfor kontaktede DR mig, da de havde læst her på min blog, hvor glad jeg er for at bo derude på landet 🙂

Du kan lytte til indslaget her: P1 Godmorgen (du skal 1.29.40 ind i programmet)

Lige inden jeg skulle i radioen 🙂

Radiostudiet i DR 

Og ja, der ER dejligt på landet. Rigtig dejligt endda!


Her er højt til loftet, brede vidder og smuk udsigt. Det er virkelig rekreerende at komme hjem fra arbejde og bare nyde de dejlige og rolige omgivelser.
Her er ikke trangt. Her er ikke masser af kunstigt lys eller en konstant støjen fra biler der suser forbi.
Men her er plads. MASSER af plads. Og de lyde der måtte komme, er måske fra en sulten ko eller en skruk hane 😀
Gadelys findes ikke (derfor er vi glade for pandelamper når vi går tur med hundene).  Det betyder også at vi ret ofte kan se den smukkeste stjernehimmel uden forstyrrende lyskilder.


Og ja: Der er langt til mange ting. Men ikke længere end hvad en cykel kan klare ( indrømmet: vi er ret glade for vores bil ).
De unge mennesker er heller ikke altid vildt begejstrede for beliggenheden når de skal i byen, mødes med vennerne osv. Men alligevel er de glade for roen og freden efter en hektisk dag i f.eks gymnasiet eller på lærepladsen.


De muligheder som landlivet giver mig, vil jeg ikke bytte med et liv i byen. Måske sidenhen, når alderen begynder at trykke og det ikke længere er så nemt at passe hus og have, så vil jeg ikke afvise at vi søger ind mod byen. Men som det er nu, så trives jeg bare bedst på landet <3

Hav nu en fantastisk aften.

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.