Det er hvad der kan ske når man selv laver sine planter

Det er hvad der kan ske når man selv laver sine planter

De sjoveste ting sker når man har en blog.

For et par uger siden lå der pludselig en mail i min indbakke fra en Morten. Han var stødt på et ældre blogindlæg jeg havde skrevet om, hvordan jeg havde forsøgt mig med at tage frø fra min blåregn.
Han syntes det lød ret spændende. Og han ville høre om jeg tilfældigvis havde haft held med at fremavle nogle planter fra de frø. Og i så fald om han så måtte overtage nogle af dem.

Skæbnen ville, at jeg nøjagtigt dagen forinden havde kigget på den ene af blåregnsplanterne og tænkt hvad pokker jeg egentlig skulle stille op med dem. For jeg skulle faktisk slet ikke bruge de planter til noget. Jeg havde jo egentlig de blåregn jeg skulle bruge. Men jeg nænnede da SLET ikke bare at smide dem ud. Jeg havde jo passet og plejet de her små planter 🙂

Du tænker måske hvorfor jeg så prøvede på at lave planter af frøene til at starte med? Jo, det var for at se om jeg overhovedet kunne. Og det kunne jeg så. Det var først sidenhen jeg skulle tage stilling til, hvad der skulle ske med de planter der eventuelt ville komme ud af mit forsøg.

Det er hvad der kan komme til at ske når man laver sine egne planter

Tilbage til mailen fra Morten

Han ville gerne køre langt for min blåregn. For der hvor han bor, kan han ikke få fingrene i en japansk en af slagsen, som den jeg havde fremavlet. Jeg tænkte at Morten nok boede på Nordfyn (vi bor på Vestfyn). Men jeg må indrømme at jeg blev ganske overrasket da Morten i løbet af vores mailkorrespondance meddelte at han boede i nærheden af Karup i Jylland.

Se det er en planteentusiast!

Jeg var lidt bange for at jeg ville skuffe Morten, hvis han troede jeg at var sådan en hard core frø- og planteavler. Så jeg sendte ham et par billeder af blåregnsplanterne på forhånd. Så vidste han hvad han havde i vente til den lange køretur. Og så håbede jeg at han også havde været forbi resten af bloggen. Så han kunne se at jeg bare har sådan en hyggehave på landet 😀

Morten var helt med på at jeg bare var en helt almindelig fritids haveejer, så der lå ingen pres på mine skuldre.

 

Dagen oprandt hvor mine blåregnsplanter skulle flytte hjemmefra

Det var faktisk lidt mærkeligt. For selvom det bare er planter. Så er det jo nogle planter jeg har sået og passet og sørget for at de har kunne vokse sig store.
Den ene af blåregnsplanterne har jeg haft inde i orangeriet, hvor jeg har passet ekstra godt på den. Jeg havde dog ikke givet den et navn 😀

Morten kom og hentede planterne. Og nu er de flyttet til Karup. Og de skal vokse sammen med kaprifolie og andre smukke slyngplanter i et stort læhegn for enden af Morten og hans kones have. Jeg er sikker på at det nok skal blive flot.
Han lovede at sende mig en opdatering på om de – altså planterne –  har det godt 😉

Det er hvad der kan ske når du laver dine planter selv

Det er vist godt at jeg ikke blev gartner, så fik jeg da aldrig solgt noget, hvis jeg bad alle kunderne om at holde mig opdateret på hvordan det gik med planterne!

 

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.