En dekoration til sofabordet

En dekoration til sofabordet

Som du måske har gættet, er jeg ret glad for at lave dekorationer i julen til mit hjem, både ude og inde. Jeg har rigtig mange ideer til forskellige dekorationer, men jeg må begrænse mig en smule for ikke at komme til at overfylde det hele 🙂
Der er dog et sted i stuen som ofte volder mig problemer: Mit sofabord.

Årsagen er at det ikke er særligt stort. Og det er jeg ret glad for i hverdagene: Det passer perfekt til vores sofa, og indretning i det hele taget. MEN det er altså IKKE oplagt til at have en dekoration stående på! Og det ser bare så jammerligt tomt ud, når resten af ens hjem er klædt i det hyggeligste juledress, og sofabordet står tomt og nøgen.
Bordet er ikke så godt at stille en juledekoration på, fordi der lige oven over hænger en lampe, som ikke kan tåle flammens intense varme fra et bloklys o.l.

Men nu hvor det er jul, så synes jeg at der altså skal stå et eller andet på det sofabord, så jeg besluttede mig for at prøve at lave en blomsterdekoration, med et fyrfadslys i midten. Det kunne forhåbentligt give en smule julstemning på sofabordet 🙂

Jeg fandt min smukke skål fra Lyngby Porcelæn frem og lagde en gennemvædet oasiskugle ned i den.
Pelsede 2 buketter med hvide Calanoche blomster og stak alle de små blomsterhoveder ind i oasiskuglen. Det var lidt besværligt, fordi stænglerne var en anelse bløde, og oasiskuglen lidt hård. Men jeg løste problemet ved at stikke hul med en tandstik, der hvor blomsten skule stikkes i 🙂

Jeg lod et lille område ovenpå oasiskuglen være fri for blomster, så der var plads til at stikke holderen til fyrfadslyset der ned i.

Og bum, så havde jeg lavet en dekoration som forhåbentligt holder sig flot gennem hele julemåneden. Den er nok ikke så julet. Og jeg overvejer lidt om jeg skal drysse en anelse sølvglimmer hen over den, men har endnu ikke besluttet mig 🙂
Hvad synes du? Med eller uden glimmer?

Nu skal der lige bruges lidt tid på den sidste julepyntning på vores skænk inde i stuen. Det er et længe ventet ønske fra kæresten og yngstedatteren som forhåbentligt går i opfyldelse.
Hvad det er, kan du læse om i morgen 🙂Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.