En tur i junglen

En tur i junglen

I dag er det 2. juledag. Den tilbragte vi på en lidt anderledes måde, end de fleste danskere gør i dag:

Vi tog på vandretur i junglen, for at se en del af Thailands største vandfald.

Turen startede her hjemme fra klokken 8.00 og så gik det ellers over stok og sten på ladet af en 4-hjulstrukket ladvogn. Her sad vi i en lille time, hvor vi gjorde stop hos en af de mange ananas-farme, som findes overalt her i Thailand.
Vi fik fortalt hvordan de planter dem, passer dem og høster dem. Slutteligt plukkede over-pluk-mesteren en ananas til os, og skar den ud, så vi kunne smage den.
WAUW! Så frisk en smag den havde. Jeg har ALDRIG smagt så dejlig en ananas. Den var så saftig og mør, at vi ikke kunne bide af den. Vi blev nødt til at spise den i hele bidder.

Tilbage på laddet, gik turen videre mod junglen, og vandfaldet. Det ligger tæt op af den burmesiske grænse, så det var en ret spændende tur, hvor landskabet også ændrede sig drastisk, fra at være lidt bakket og fladt, til at blive mere bjergrigt.

Vores guide hoppede om på laddet til os, og fortalte at hvis vi var heldige, fik vi både vilde aber og vilde elefanter at se, men chancen for et syn af en elefant, kun lå på ca. 15%. Kort tid efter, stoppede vores chauffør, og sagde: “Monkie, monkie” og så var der fyldt med aber i vejkanten.

Efter ca 10 minutters kørsel, stoppede han atter, og råbte: “Elephant ” og så stoppede bilen helt.
Man må nemlig ikke køre, hvis der er en elefant på vejen, for så kan den blive agressiv og gå til angreb (da det er vilde elefanter) Så vi måtte pænt vente på, at den forlod vejen og gik ind i krattet, før vi kunne køre videre.

Vi ankom til junglen, og vandfaldet, og så begyndte opstigningen. Vandfaldet består af 12 eller 15 niveauer, men vi skulle kun gå til niveau 4. Her kunne vi så bade sammen med de fisk som lever der, også kaldet “Kyssefisk”, de var kæmpe store (vel på størrelse med en Koi Karpe) og så var der tusinder af dem. De suger på huden (deraf navnet) og det skulle kildre noget så voldsomt.
Der var ingen af os der skulle nyde noget af at bade, (og slet ikke mig, da jeg fik et mindre traume mht. fisk på vores snorkletur forleden, som jeg vil skrive om, når jeg får billederne fra undervandskameraet fremkaldt).

20121225-175408.jpg

Pigerne tog dog lidt mod til sig, og soppede sammen med fiskene, som kyssede deres fødder og ben.

Vi havde forestillet os vandfaldet, lidt i stil med “Den blå lagune” men sådan var det slet ikke. Da det er et vandfald i flere niveauer, er det små vandfald, efter hinanden i stedet for, men smukt var det.

20121225-175828.jpg

20121226-081854.jpg

Vores guide var helt fantastisk. Han var rigtig god til at fortælle, og til at få ungerne med på lidt sjov.
Han lærte dem f. eks hvordan de kunne fange en fisk med hænderne og hvordan de skulle begå sig på de store sten, som vi skulle klatre på, for at komme frem i junglen.

20121226-081516.jpg

20121226-081639.jpg

20121225-180130.jpg

Der findes 300 sommerfuglearter i junglen, og vores guide fortalte, at i april/maj, er der så mange, så man tror det er en film.
Der var også en del i dag, og jeg var så heldig at fange denne lille fyr, som havde sat sig på Sia’s tå

Efter vores jungletur, skulle vi vandre tilbage til ladvognen, hvor vi blev kørt hen til et lille lokalt spisested, hvor vi fik serveret en lækker thailandsk frokost.
Da den var indtaget, gik turen hen til et lille bjergfolk, som lever lige op ad den burmesiske grænse. De flygtede fra Burma for ikke at blive dræbt af den burmesiske hær.

Alt dette vil jeg skrive om, næste gang.

Nu vil vi have lidt aftensmad… Vi trænger.

Må du have en forrygende 2. juledag.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.