en vimpelranke bliver til

en vimpelranke bliver til

Jeg læser en del boligmagasiner. Jeg sluger det råt…lidt lige som de mennesker der eeeeeeelsker at læse Se&Hør eller Familie Journalen.
For mig er det altså boligmagasiner som er det læsestof jeg kan bruge mange timer på.

Som vejret og årstiderne skifter, så skifter magasinernes indhold sig også, og her ved sommertide, er der ofte farvestrålende og romantiske billedreportager af vidunderlige og overdådige terrasser.
Nogle reportager er “fra baghaven”, hvor der lige er stillet lidt havemøbler, så’n “lidt tilfældigt op”, andre reportager er fra svulstige og overdådige træ-terrasser, som kunne rumme hele min matrikel…og sikkert mere til.
Fælles for dem alle, er at der er gjort en dyd ud af at skabe hygge og livsrum til lige netop de mennesker som bor der, og det inspirerer mig til at gøre mit hjem og uderum endnu mere personligt.

Den store trend udi terrassedekoration, er vimpelranker. Jeg synes at de skaber hygge og en romantisk stemning, for meget små midler. Jeg er af den opfattelse, at det er sjovest at lave tingene selv….det er jo så nemt bare at gå ind i en butik og købe et færdigt produkt (og ofte til 5 gange så meget af prisen, end det jeg selv kan lave det til) så sådan en vimpelranke har jeg selv kastet mig ud i at lave.

 

Det var meget simpelt, og en overkommelig opgave:

 

Du tager et stykke pap, og måler en trekant ud, i den størrelse du ønsker at den enkelte vimpel skal være.

 

 

Derefter vælger du det stof, som vimplerne skal syes af (husk at stoffet skal kunne lægges dobbelt)

Så er det i gang med symaskinen. Hver vimpel syes ret mod ret og vendes og stryges, så kanterne bliver skarpe. Derefter syes de på et langt lærredsbånd (evt et bredt kantebånd). Husk at der skal være et forholdsvist langt stykke bånd i hver ende af snoren, således at du har noget at binde med, når vimpelranken skal op at hænge.

Husk endvidere at blande vimplerne lidt i farvekombinationerne. På den måde kommer der lidt mere liv i den færdige vimpelranke.

 

Det færdige resultat!

 

Vimpelranken er hængt op, og giver en rigtig god stemning på terrassen.

Det var egentlig meningen, at den kun skulle hænge ude, når jeg havde gæster på terrassen, men jeg synes at den hygger så meget, og jeg kan også se den inde fra stuen, så derfor har jeg valgt at lade den hænge, og så først tage den ind igen, når sommeren går på hæld.

Du er måske blevet inspireret til at sy din egen vimpelranke (det håber jeg du er), og som du kan se, så er det ikke spor svært.
Rigtig god arbejdslyst 🙂

En dejlig weekend står for døren, og jeg håber at den bliver helt som du ønsker den.

 

 

 

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.