Et forsøg på at fremavle de smukkeste roser

Et forsøg på at fremavle de smukkeste roser

For nogen tid siden fik jeg en utrolig smuk buket roser.
Selve buketten stod i næsten 14 dage, indtil jeg skulle smide den ud. Men der var endnu nogle af blomsterne der var fine, så dem klippede jeg kortere, og satte i en mindre vase.
Disse roser stod i endnu en uge, og så kunne de altså ikke mere. Men da jeg tog blomsterne op af vasen, kunne jeg se at de var begyndt at skyde fra deres stængel.

Gad vide om jeg kan få roserne til at skyde endnu mere, og blive små rosenplanter? Tænkte jeg. Og sådan et eksperiment lader jeg ikke gå min næse forbi. Så i dag gik jeg i drivhuset og fik klippet de skydende stængler til, og sat i noget plantemuld, tilsat lidt ‘krudt’ til at de kan danne rødder.

Derefter flyttede jeg potterne op på vores 1. sal, hvor der er lidt køligere end i resten af huset, men stadig masser af lys. Potterne har fået ‘vækstklokker’ på, så stænglerne forhåbentligt kommer til at få de bedste betingelser for at sætte rødder.

Så nu er det bare om at vent på om mit lille eksperiment er lykkedes.
Min erfaring fortæller mig dog at jeg normalt ikke er så heldig med det med stiklinger…men jeg er så naiv at tro på at det nok skal lykkes en dag 😀

Jeg skal nok holde dig informeret om hvordan det går.

Må du få en underskøn lørdag <3

 TAK FORDI DU GØR DET ENDNU SJOVERE AT LÆSE MED HERINDE :-)

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Karsten F
4. november 2017 17:40

Hej Kira
Aleetiders hvis det lykkes og du har jo gjort hvad du kan,!
Du må endelig fortælle om det lykkes på denne årstid!
Ha en dejlig weekend

Lisbeths Haveblog
4. november 2017 19:42

Det er da godt nok spændende. Tænk, hvis man kan det. Held og lykke 🙂
Mange hilsener, Lisbeth