Frø og andre goder sager var med posten i dag

Frø og andre goder sager var med posten i dag

Min familie synes jeg er lidt små-tosset!

Når jeg går op i noget, gør jeg tingene fuldt ud. Og da jeg nu, efter MANGE års ønske om at få mit eget glashus hvor jeg kan dyrke, fremspire, vinteropbevare og meget mere, så går jeg altså all in 😉

Samtidig er jeg så heldig at min kæreste ikke havde særligt mange blomsterbede da jeg flyttede ind – lidt typisk for en mand: Det skal være nemt at holde. Græs i hele baduljen, og så er det bare at løbe over med en plæneklipper.
Det har nemlig betydet at jeg har fået frie hænder til at anlægge alle de bede jeg ønsker, og sætte lige nøjagtigt de planter jeg har lyst til. Whats not to like? 🙂

Men tilbage til at min familie der efterhånden finder mig liiiiiige entusiastisk nok med de planter:
I dag kom der en hel papkasse til mig. Kæresten kiggede spørgende på mig, og da jeg meddelte ham at det kun var 3 poser med frø, så han ret mistænksom ud: En HEL papkasse til 3 poser frø?
Nårh ja, så var der også liiiiige en skøn priklepind af massiv egetræ, nååååh ja og så lige lidt Perlite til at blande i mit priklemuld til at fremme roddannelsen til de nye frø. Og så liiiiiige lidt Vermiculite til at drysse oven på jorden når jeg har sået bitte små frø, så de får de bedste vækstbetingelser.

Han rystede bare på hovedet og mumlede spagt noget om at ‘gid man var en plante eller hund i vores hjem’… fniiiiiis hvad mon han mente med det? 😉

Frøene (som jeg har købt hos Frøtorvet.dk) som egentlig var det eneste jeg startede ud med at ville købe, er stauderoser, palmefrø, og staudemargueritter.

Jeg vil så dem alle i min lille ‘planteskole’ på friland, og løbende plante dem i større potter når de trænger til det.
Forhåbentligt vil de vokse sig store nok til at komme i bedene rundt omkring i haven til næste forår – Dog på nær palmerne. De er meget langsomt voksende, så det bliver nok et flerårigt projekt, men sjovt bliver det forhåbentligt 🙂

Er der mon noget om snakken?

Jeg kan godt høre, når jeg sådan får det skrevet ned, at det lyder til at være lidt i overkanten med alt det frø-halløj. Men jeg synes virkelig det er sjovt og spændende. Og jeg synes det er et lille mirakel hver gang en ny spire er kommet frem af den mørke muld….og så er der jo en hel del penge at spare, hvis man kan lave sine egne planter: En pose med frø koster ca. 30 kroner. Her kan du sagtens lave 30 planter (enten mere eller færre, alt efter hvilken type frø du sår).

Skulle du købe en enkelt plante på planteskolen, koster den hurtigt 50,-100,- Så kan der altså gå lang tid før man kan få fyldt de tomme blomsterbede ud, hvis man skal have penge til at købe alle de færdige planter. Og det er altså bare sjovere at have produceret sine planter selv. Det er der en vis tilfredsstillelse over. I hvert fald for mig 🙂

Nu vil jeg gå i værkstedet og lakere min færdige potesten så den kan hærde og blive lagt i gulvet i orangeriet i løbet af weekenden – forhåbentligt 😉

Er der noget du er passioneret omkring? Vil du dele det med mig?
Så smid gerne en kommentar, enten her på siden, eller på min Facebookside <3Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.