Gang i køkkenet

Gang i køkkenet

Der har atter i dag været gang i køkkenet, hvor vi har lavet alternativt og sund mad.

Jeg faldt over en opskrift på glutenfri ciabatta-lignende boller (set hos Cathrineyoga.dk) som jeg blev nødt til at afprøve. Netop fordi jeg helst vil undgå hvidt brød, men ikke vil undvære en god krumme 🙂

De lykkedes til UG: De smager rigtig godt, er luftige, sprøde og MEGET nemme at lave:

Opskrift på Ciabatta-lignende glutenfri boller

  • 100 g fuldkornsrismel
  • 50 g hirsemel
  • 50 g fuldkornsmajsmel 
  • 3-4 spsk. Fiber-HUSK
  • 60 g solsikkekerner (alternativt sesamfrø, chiafrø, græskarkerner, etc.)
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 g havsalt
  • 4,5 dl lunken vand

Tænd ovnen på 200 graders alm. ovn. Bland alle de tørre ingredienser godt sammen og tilsæt vand under omrøring.
Lad dejen “hæve” i 5 minutter.

Lav 8 boller (eller ét langt brød) med en våd ske og sæt bollerne direkte på bagepladen for at holde luften i dejen, dvs. ikke noget med at forme bollerne med fingerne! Lad dem efterhæve i 10 minutter.

Bag bollerne ved 200 graders alm. ovn i 35-40 minutter, indtil de er gyldenbrune.

MUMS!

IMG_7894

For at den søde tand ikke helt skal overses, lavede min yngste datter (Julie på 15) en af vores yndlingssnacks:
Sunde havregrynskugler (set hos sundhedsbanditten.dk). Den hitter hver gang. Min kæreste synes faktisk også de smager okay, men han vil gerne prøve at de er trillede i lakridspulver, for at give dem en mere markant smag, så det må prøves engang 🙂

Opskrift på sunde havregrynskugler

  • 250 gram dadler uden sten
  • ½ dl vand
  • 30 gram mandler (eller andre nødder efter smag)
  • 30 gram kakaopulver
  • 30 gram gram kokosmel
  • 50 gram havregryn

Fremgangsmåde 

Fjern stenene fra de friske dadler. Blend dadler og vand med en stavblender eller foodprocessor  indtil massen er fin og samlet. Hak mandlerne groft og bland dem i daddelmassen sammen med kakaopulver, kokosmel og havregryn.

Tril dem i fx havregryn, kakaopulver, kokosmel, lakridspulver eller hakkede mandler.

Julie trillede dem i havregryn, og de smager rigtig syndige 🙂

IMG_7893

Nu står havregrynskuglerne på køl, og snart klar til at blive prøvesmagt 🙂

Velbekomme!

 



3
Tak fordi du giver dig tid til at skrive en kommentar

TAK FORDI DU GØR DET ENDNU SJOVERE AT LÆSE MED HERINDE :-)

  Subscribe  
Giv mig besked
Cathrine Koefoed

Kære Frøkenleth.dk,
Hvor er det dejligt, at dine boller blev gode. Du må meget gerne lige kreditere opskrift ved navn – nemlig “fra Cathrineyoga.dk”. Tusind tak for deling ellers.
Kh Cathrine fra http://www.cathrineyoga.dk


%d bloggers like this: