Godt nytår 2018 – 2019

Godt nytår 2018 – 2019

Godt nytår til dig!

Jeg håber du er kommet rigtig godt ind i det nye år, og glæder dig over hvad 2018 bragte med sig. Måske bød året ikke kun på gode ting og oplevelser. Måske der også var diverse udfordringer og nedture. Det er jo det som livet i bund og grund er: Gode tider og dårlige tider.

For mit vedkommende var 2018 det år hvor en stor byrde kom af mine skuldre: Jeg og min eksmand (som jeg har været skilt fra i over 9 år) fik solgt vores fælles hus! Det havde ligget over mig som en tung sky, hvor jeg ikke vidste hvad det ville bringe med sig af konsekvenser for mig. Det ved jeg nu, og jeg kan nu handle ud fra den del af det afsluttede kapitel og se fremad. Uvidenhed er aldrig rart. Så hellere se realiteterne i øjnene, og handle der ud fra.

2018 var også det år hvor jeg kunne se hvad mine haveplaner fra 2017 udviklede sig til. Og jeg må sige at jeg er på rette vej med den udvikling 🙂 Det er blevet helt som jeg gerne ville have det, så jeg fortsætter med at omdanne den tidligere ‘ungkarle-have’ (læs: Nærmest ingen blomsterbede. Kun græs) Og heldigvis er min kæreste også rigtig glad for resultatet, så han bakker mig op i (næsten) alle de fremtidige planer 😀

Haveplaner for 2019

Det fører mig derfor til mine haveplaner for 2019: Mit orangeri ligger ‘lidt åbent’ der på græsplænen. Derfor vil jeg have plantet en hæk af lavendler hele vejen rundt om belægningen som orangeriet står på. Jeg havde egentligt besluttet mig for at det skulle være en rosenhæk, men efter nærmere overvejelser endte jeg med en beslutning om lavendler. Det er meget nemmere at passe, og er lidt mere behagelig at lande på hvis man ved et uheld skulle ende i hækken (græsplænen bliver nemlig også sommetider brugt til boldspil og leg). Hækken vil give en smuk indramning til orangeriet, uden at ‘pakke det helt ind’ i planter.

 

Som du her kan se, ligger orangeriet ret åbent på græsplænen. En indramning af en lavendelhæk vil give en endnu bedre rumfornemmelse i havens helhedsudtryk.

Jeg vil også rigtig gerne have blødt området omkring vores træterrasse lidt op. Her er der kun skarpe kanter ned mod græsplænen. Det passer ikke rigtig ind i min oplevelse af en romantisk bondehave. Jeg skal dog lige have overbevist min kæreste om, hvorfor det er en god idé (det er her jeg vender tilbage til det jeg tidligere skrev om at han NÆSTEN bakker mig op i alle mine haveplaner 😀 ). Jeg ville oprindeligt gerne have plantet græsser og stauder rundt om hele terrassen, men det får jeg nok aldrig lov til 😉
Alternativet kunne være at jeg bare får blødt hjørnerne af træterrassen op med mindre græsser og stauder.
Jeg håber i hvert fald at havefeen er med på mit hold, og giver mig held til at få mine planer ført ud i havelivet 😉

 

Som du kan se, er træterrassen helt skarp i sit udtryk. Jeg vil gerne bløde udtrykket en smule op, ved at plante stauder og græsser rundt om den. Hvad synes du der kunne gøres for at bløde udtrykket op?

Andre haveplaner for 2019 (eller måske bliver det først i 2020???) er at få lavet en pergola / træterrasse i vores gårdhave. Planen var egentlig at vi skulle have lavet den i vores sommerferie. Men der var simpelthen for varmt, så det droppede vi.
Ideen er, at jeg har nogle utroligt smukke klarteroser til at klatre op ad væggen, og dem skal jeg hele tiden afkorte, for at de ikke løber løbsk. Derfor tænkte jeg at hvis vi laver en pergola som de kan vokse ind over, så vil de kunne bruges som et ‘levende tag’.
Min kæreste kom så på den idé at vi kunne bygge en træterrasse under pergolaen, så vi også her fik skabt et rum.
Jeg er sikker på at det bliver virkelig godt. Det har nemlig vist sig at vi faktisk bruger gårdhaven en del til at sidde i, og så må der gerne være lidt hyggeligt og lækkert 🙂

 

Det er under roserne her vi vil bygge en pergola med en træterrasse under. Vi elsker at sidde i møblerne her om eftermiddagen når vi kommer hjem fra arbejde 🙂

Nu må vi se om jeg får gennemført mine haveplaner. For ud over dem, så skal der jo stadig passes resten af haven. Og mon ikke jeg endnu en gang skal prøve mig frem med at lave nye planter, enten fra frø eller fra stiklinger. Hvem ved hvad jeg finder på i løbet af haveåret 2019 😉

Har du nogle planer for 2019? I så fald vil jeg elske hvis du vil dele dem med mig i kommentarfeltet her nedenfor <3Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.