Her er resultatet af efterårets rosenplantning

Her er resultatet af efterårets rosenplantning

Nu kan jeg endelig se resultatet af efterårets rosenplantning

Sidste efterår anlagde jeg en ny forhave med en del roser i ( se bl.a et indlæg om det her og her). Jeg er vel som de fleste kvinder: Jeg ELSKER roser!
Jeg går samtidig også op i at farverne på roserne (og de flankerende stauder) skal passe sammen i farverne OG at roserne har kompakte blomster og er remonterende.

Så det er ikke så få kriterier planterne har skullet leve op til, men det lykkedes mig at få plantet de smukkeste roser sidste år. Og her er resultatet af mine bestræbelser:

 

I det ene af de runde bede, plantede jeg Rose Minerva. Den troner så flot der inde i midten og understøttes på smukkeste vis af diverse stauder i lilla nuancer

Jeg er virkelig glad for hvordan det lille runde bed er kommet til at se ud. Det er meget harmonisk og opfylder alle mine krav om både farve og æstetik.

Er den ikke smuk?

 

En af de andre smukke roser jeg plantede i efteråret er Herzogin Christiana (plantede faktisk 2 styks for den er SÅ smuk)

De resterende roser jeg plantede i forhaven er endnu ikke gået igang med den store blomstring endnu, så det må lige vente lidt med et par ordentlige billeder af dem 🙂

Her er et billede af hvordan forhaven ser ud i det store billede

Som jeg skrev om i forrige indlæg, så er forhaven blevet indskrænket en smule på grund af den udvidede indkørsel til den voksende vognpark.
Derfor skal det ene lille runde bed flyttes (det er det der er forrest i billedet) . Det er blevet tømt for de planter der ikke længere skal være der, og disse er sat ud til vejen i min lille vejbod. Jeg håber sådan at der er nogen der vil give dem et godt hjem. Jeg har nemlig SÅ svært ved at smide planter ud 🙁

Planen er så at nedlægge det midterste aflange bed (der har jeg fundet plads til de planter andetsteds i haven (og nogle af dem skal bruges i det genetablerede runde bed) og så kun have 2 små runde bede i forhaven. Det skal nok blive flot.

Min lille vejbod hvor jeg sælger de overskydende stauder og lidt betonfigurer til haven. Kom og køb. Kom og køb 🙂

Næste stadie er at kæresten og bonussønnen skal have sat det nye forhavehegn op. Og så skal der plantes lidt op ad rionettet som hegnet skal laves i. Jeg har en idé om at det skal være nogle clematis af en slags. Det må nemlig ikke blive for tæt og voluminøst. Men nu må vi se. Jeg har en tendens til at ændre mening flere gange undervejs. Kender du det? 😀

 

 

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.