Hjemmebagt chokoladekage – lidt til den tørre side

Chokoladekage in the making
Forleden eftermiddag skulle min yngste datter bage kage til hendes gymnasieklasse.
Det var i sidste øjeblik (er det ikke ofte det med de unge mennesker? 😉 ) så hun måtte bruge hvad vi lige havde stående i skabene.
Valget faldt på en chokoladekage som hun ville bage i alubakker, så hun ikke skulle bøvle med at slæbe bageform mv. med hjem i bussen om eftermiddagen.
Ideen og tanken var super, så hun måtte igang med røremaskinen og få rørt en kagedej samen.
Opskrifter på nettet
Det er FANTASTISK at der findes så mange opskrifter frit tilgængeligt på nettet. Vi benytter os her i familien ofte af den mulighed.
Vi har en iPad hængende på væggen i vores køkken, netop til dette formål.
Så da yngstedatteren skulle bage, googlede hun en nem opskrift til en chokoladekage.
Det viste sig så at man ikke ALTID kan stole på de opskrifter man finder på nettet 😀
Kagen så rigtig lækker ud på billedet, og den så egentlig også fin ud da datteren havde bagt den, men da familien lige skulle prøvesmage den, så var den så tør at al fugt i mundhulen forsvandt på et splitsekund 😉 .
Det var jo rigtig træls for hende, at hun havde brugt en masse tid på at bage kagen, og så kunne den ikke bruges alligevel.
Jeg synes det var spild at skulle smide kagen ud, men den var ikke til at gemme til senere, indtil jeg kom på at vi da skulle prøve at lave romkugler ud af den.

Foto: Betina Hastoft
Hjemmelavede romkugler
Jeg har aldrig lavet hjemmelavede romkugler før, men jeg ved at det kræves at kagen er lidt tør. Så her havde jeg pludselig fået leveret det PERFEKTE materiale til romkugleproduktionen 🙂
Kagen blev smidt i fryseren, med planer om at skulle producere romkugler til den store guldmedalje til eftermiddagskaffen senere når vores arbejdsteam kommer og hjælper med at sætte orangeriet op 🙂
Jeg vil vove pelsen og gå på nettet for at finde en opskrift på nogle lækre romkugler, og måske modificere den lidt, så jeg får lavet dem lige som jeg vil have dem 🙂
Jeg skal nok lægge opskriften på bloggen når jeg kommer så vidt.
Hej Frøken Leth
Jeg km anbefale den er opskrift
Opskrift (træstammer/romkugler)
2 marcipanroulader
2 chokoladeroulader
1 marmorkage/sandkage
2 spsk jordbærmarmelade
1 flaske romessens
1 dl cacao
Æltes sammen og stilles koldt 1 time inden de formes
Hej Karin.
Uhm den lyder lækker, den opskrift.
Det lyder til at der kan komme en del romkugler ud af den? 🙂
Tak fordi du deler 🙂
Kh Kira