Hjemmebagt chokoladekage – lidt til den tørre side

Hjemmebagt chokoladekage – lidt til den tørre side
Chokoladekage in the making

Forleden eftermiddag skulle min yngste datter bage kage til hendes gymnasieklasse.

Det var i sidste øjeblik (er det ikke ofte det med de unge mennesker? 😉 ) så hun måtte bruge hvad vi lige havde stående i skabene.
Valget faldt på en chokoladekage som hun ville bage i alubakker, så hun ikke skulle bøvle med at slæbe bageform mv. med hjem i bussen om eftermiddagen.

Ideen og tanken var super, så hun måtte igang med røremaskinen og få rørt en kagedej samen.

Opskrifter på nettet

Det er FANTASTISK at der findes så mange opskrifter frit tilgængeligt på nettet. Vi benytter os her i familien ofte af den mulighed.
Vi har en iPad hængende på væggen i vores køkken, netop til dette formål.

Så da yngstedatteren skulle bage, googlede hun en nem opskrift til en chokoladekage.
Det viste sig så at man ikke ALTID kan stole på de opskrifter man finder på nettet 😀

Kagen så rigtig lækker ud på billedet, og den så egentlig også fin ud da datteren havde bagt den, men da familien lige skulle prøvesmage den, så var den så tør at al fugt i mundhulen forsvandt på et splitsekund 😉 .

Det var jo rigtig træls for hende, at hun havde brugt en masse tid på at bage kagen, og så kunne den ikke bruges alligevel.
Jeg synes det var spild at skulle smide kagen ud, men den var ikke til at gemme til senere, indtil jeg kom på at vi da skulle prøve at lave romkugler ud af den.

 Romkugler med kokos og krymmel. 

Foto: Betina Hastoft

Hjemmelavede romkugler

Jeg har aldrig lavet hjemmelavede romkugler før, men jeg ved at det kræves at kagen er lidt tør. Så her havde jeg pludselig fået leveret det PERFEKTE materiale til romkugleproduktionen 🙂

Kagen blev smidt i fryseren, med planer om at skulle producere romkugler til den store guldmedalje til eftermiddagskaffen senere når vores arbejdsteam kommer og hjælper med at sætte orangeriet op 🙂

Jeg vil vove pelsen og gå på nettet for at finde en opskrift på nogle lækre romkugler, og måske modificere den lidt, så jeg får lavet dem lige som jeg vil have dem 🙂

Jeg skal nok lægge opskriften på bloggen når jeg kommer så vidt.



Tak fordi du giver dig tid til at skrive en kommentar

TAK FORDI DU GØR DET ENDNU SJOVERE AT LÆSE MED HERINDE :-)

  Subscribe  
Giv mig besked
Karin
Karin

Hej Frøken Leth
Jeg km anbefale den er opskrift

Opskrift (træstammer/romkugler)
2 marcipanroulader
2 chokoladeroulader
1 marmorkage/sandkage
2 spsk jordbærmarmelade
1 flaske romessens
1 dl cacao
Æltes sammen og stilles koldt 1 time inden de formes


%d bloggers like this: