Hjemmelavede plantestativer – ja tak

Hjemmelavede plantestativer – ja tak

Hvis du jævnligt følger med her på bloggen, vil du vide at jeg har en RIGTIG dygtig handyman-kæreste. Og nej – ham vil jeg ikke af med 😉

Jeg havde længe drømt om at få nogle høje plantestativer til mine roser. Faktisk lige siden vi var på havetur og besøge Helle i hendes smukke Troensehave.

Hun havde de flotteste høje stativer til hendes runde bede. Det så VIRKELIG flot ud, og jeg tænkte dengang at sådan nogle stativer måtte der bare hjem og stå i min egen have.
Jeg undersøgte markedet for disse stativer, og de kunne sagtens købes flere forskellige steder. Men de var for det første vildt dyre. Og for det andet synes jeg bare det er sjovere at få lavet tingene HELT som jeg gerne vil have dem.

At jeg så er så heldig at have en kæreste der kan hjælpe mig med den opgave, jamen så bliver det jo ikke bedre 🙂

Det tog ham lidt tid at få regnet ud, hvordan han kunne bukke jernstængerne, så de bliver cirkelrunde.
Hurra for Youtube! Her fandt han en tutorial på hvordan man fabrikerer sin egen lille bukkemaskine.
Her er det så at jeg føler mig ENDNU mere heldig: Bonussønnen er i lære som industritekniker og kan derfor fræse og bore i diverse metal dele.
Så i samarbejde fik de to mænd sat en hjemmebukkemaskine sammen og nu kunne der blive lavet plantestativer 🙂

Se min kæreste in action lige her <3

Efter et par prøveudgaver (lidt lige som med pandekager: De første par stykker bliver sjældent helt perfekte) fik kæresten fremtryllet 2 plantestativer HELT som jeg gerne ville have dem <3
De står nu i min nye forhave i de 2 runde bed og ser virkelig flotte ud. Rosen i det ene bed er kommet godt efter det, og fylder allerede ret meget. Den anden er en ‘slow starter’ så den bliver sikkert stor næste sommer 🙂

 

Jeg har allerede placeret en ny bestilling på 2 andre stativer: De skal laves som en kegle. Dem vil jeg bruge om sommeren i et par store krukker, hvor der skal klatre mamelukærmer eller ærteblomster op af, og om vinteren skal der vikles lyskæder rundt om, og stå på hver side af dørene ind til orangeriet 🙂
Min kæreste sprang ikke op af glæde da jeg fremlagde mit ønske. Men hvis jeg kender ham ret, skal han nok tage udfordringen op…. bare han så når det inden julemåneden skydes i gang  😉

Har du også en handyman i dit liv? Hvis du har, så fortæl gerne om ham ved at lægge en kommentar her nedenfor eller på bloggens FacebooksideSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.