Hua Hin Wine Yard

Hua Hin Wine Yard

I går var vi taget ud til den lokale vingård…. Jeps, de laver vin i Thailand!
Det er dog ikke nogen lokal vinbonde, som for 10 år siden kom på, den ide, at skulle lave et attraktivt spisested, kombineret med den lokale drue, for de velhavende thai’er eller turisterne.
Det var dem der ejer Red Bull-foretagenet, som kom på ideen, og skød en pose penge i projektet.
Det viste sig hurtigt at det blev en kæmpe succes, og i dag er stedet ganske godt besøgt, og i går besøgte vi det så også.

Vi kørte i ca. 30 min. Det meste af tiden var det ad små snørklede og hullede veje, hvor vi fik set “the country side”. Det var ganske smukt og betagende, omend også lidt mærkeligt, at se hvordan mange af bønderne bor under kummerlige forhold.
Vi ankom til vingården omkring frokosttid, hvor vi blev budt velkommen af de mest engagerede parkeringsvagter EVER!!! Vi blev behændigt hjulpet ud af vores minibus, med et smil og et “madame” og børnene blev klappet på hovedet og drillet lidt. Derefter blev vi ledt videre til “vores” tjener, som også var helt fantastisk og meget meget venlig, og slet ikke prøvede at lægge skjul på, hvor homoseksuel han var. Det var meget befriende og ganske underholdende 🙂
Han tog sig vældig godt af os, og han var konstant klar til at hjælpe os, hvis der opstod et problem.

Vi blev placeret ved et bord, hvor udsigten var bjergtagende (i bogstaveligste forstand) hvor vi fik serveret velkomstdrinks, som bestod af en slags saft, som var lavet på deres egne druer. UUUUUUHM det smagte godt. Det slukkede tørsten ganske fortrinligt.

20121222-150851.jpg

Ungerne slubrede også saften i sig.

Efter velkomstdrinken, blev vi fulgt ned til en åben bil (af vores tjener, naturligvis) som kørte os ned midt på vinmarken, hvor elefanterne stod og ventede på at give os en tur rundt på markerne.
Desværre var der kun to elefanter den dag, så vi skulle sidde tre og tre, og det krævede en anelse overtalelse for at få overbevist Julie om, at det var hende der skulle sidde på nakken af elefanten, lige bag dens ører, imens Sia og jeg skulle sidde oppe i de fastspændte stole på dens ryg. Jeg ville nemlig ikke være skyld i at elefanten blev duknakket, hvis jeg satte mig lige bag dens ører!!!

Det var en vildt sjov og spændende tur på elefantryg. Efter noget tid, slappede Julie også af, da hun fandt ud af at den altså ikke ville smide hende af.
Om vores elefant var forkølet, vides ikke, men den nøs en del, og hvad gør en elefant når den nyser? Den løfter snabelen bagud, og siger “atju” !!!
Jeg skal love for at der kan være meget elefantsnot i sådan en snabel!!! Heldigvis havde vi solbriller på!!! Denne nysen gjorde den flere gange i løbet af turen, så vi var sådan lidt ulækre, da vi steg ned fra elefanten igen.
Billeder fra denne tur, kommer i et anden blogindlæg, for de er taget med et andet kamera, som ikke kan overføres til iPad’en, hvorfra jeg skriver mine blogindlæg, imens vi er her i Thailand.

Da vi var kommet tilbage til vingårdens hovedhus, fik viet bord, som havde en endnu bedre udsigt, og selvom vi alle var skrup sultne, glemte vi det for en stund, for der var bare så smukt så smukt!

Vi fik desværre en ny tjener, som slet ikke var i nærheden af så personlig som vores første tjener, men han klarede nu ellers også jobbet rigtig flot.
Det var nu tid til at prøvesmage vin. Både Sia og jeg! Ingen af os drikker vin, men da det var en del af den pakke vi havde købt, ja så var det bare med at få noget vin.
Det var faktisk nogle ok vine, for sådan nogle novicer som os, men vi var rigtig glade for at der både var vand og frugtsaft også.

20121222-152321.jpg

Derefter blev der serveret forret. Jeg kan ikke huske hvad vi kunne vælge imellem, men valget faldt på en “Cesar salat”. Uhm den var god. Grøntsagerne smager bare af MEGET mere hernede.

20121222-152959.jpg

Derefter faldt valget på en “Rib eye steak” som næsten fyldte halvdelen af tallerkenen samt en bagt kartoffel og lidt salat.

20121222-153157.jpg

Slutteligt fik vi en dessert, som bestod af en meget cremet sorbet is, lagt på en tynd kiksebund og med et par stykker chokolader i.

20121222-153406.jpg

Vi var stop mætte, da vi endelig lagde bestikket. Ikke kun mætte efter maden, men også mætte af dagens oplevelser. Inden vi skulle vende næsen tilbage mod resortet, fik vi en goodie bag, med en masse varer fra vingården. Der var den lækre saft, syltetøj, kiks og meget andet.
Jeg venter med at pakke det hele ud, indtil vi er hjemme i Danmark igen, så vil jeg mindes en rigtig dejlig dage smukke Thailand.

20121222-153725.jpgSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.