Hvid blåregn og om hvordan jeg får flere af dem

Hvid blåregn og om hvordan jeg får flere af dem

Wisteria Floribunda Alba. Det lyder rigtig flot, det navn. Det er den latinske betegnelse for Hvid Blåregn. Jeg har ‘altid’ været forelsket i den hvide blåregn som er så utrolig smuk når den blomstrer i overflod med dens mange blomsterklaser.

Da jeg boede i mit hus, inden jeg blev skilt for efterhånden en del år siden, plantede jeg en en hvid blåregn, som jeg købte i dyre domme (håber ikke min eksmand læser med her 😀 😀 😀 ) Jeg husker at den lille tørre pind kostede 600,-, men det vidste jeg han ikke ville kunne forstå, at jeg ville give så mange penge for sådan en pind -det forstår jeg jo egentlig også godt at det kan synes temmelig skørt, hvis man ikke er havetosset 😉

Siden da er priserne heldigvis faldet en del, men den hvide udgave af blåregn er dog ikke altid nem at finde.

Billede er lånt fra Anouska Hempler Designs

For en del uger siden købte jeg så den undersmukke hvide blåregn (Wisteria Floribunda Alba), eller det vil sige: Jeg TROEDE jeg købte den hvide udgave. Gartneren mente at den var hvid, men hvis det viste sig at den var blå, måtte jeg få den byttet til efteråret.
For noget tid siden sprang planten så ud…og den var BLÅ!

Men jeg skal ikke have den byttet. Den står i så flot kontrast til den gule væg, at den får lov til at vokse sig stor, flot og prangende.

I sidste uge var jeg forbi mit gamle hus, som min eksmand og jeg har til salg og vi gik en tur i haven. Jeg har lagt rigtig mange ideer og tanker i den have, og med årene er den blevet lige som jeg havde forestillet mig: En romantisk have, med overflod af blomstrende roser, clematis, pæoner, vinranke, og en pergola der nu er opvokset med klatreroser – og hvid blåregn 🙂

Min eksmand er ikke udpræget havemenneske, så da jeg så at en af de smukke hvide pæoner stå og kæmpe lidt om pladsen med mange af de andre stauder, spurgte jeg om jeg måtte grave den op og tage den med hjem i min nye have. Det måtte jeg heldigvis gerne, og jeg fik også lov til at tage stiklinger af den hvide blåregn.

Vel hjemme i min nye have, skyndte jeg mig at sætte pæonen i jorden. Jeg ved godt at det ikke er sæson for at flytte planter, men nu var det lige blevet sådan. Jeg klippede alle blomsterne af, så de kunne stå og se rigtig smukke ud i en vase indendøre, og så ellers VANDE.

Jeg har tidligere læst mig til at man kan formere en blåregn ved at klippe de nye friske skud af, og sætte dem i priklemuld. Det har jeg så prøvet, og stillet potten i drivhuset. Det ligner dog stadig bare nogle små tynde grønne pinde (heldigvis er de ikke visne, så der er håb endnu) men om de udvikler sig til nye små hvide blåregn. Det må tiden vise.

Nu vil jeg have lidt tørt tøj på, efter at have været i haven og gøde alle roserne. Vejret er perfekt til rosengødning, men dog knapt så sommerligt. Men så er det jo heldigt at der er hele tre uger til jeg har ferie 🙂
Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.