hvordan en beduin forvandler sig til en gourmet….eller næsten

Vi ankom til beduinlejren, og pigerne er her fotograferet foran indgangen til lejren.

DSC01797

 

DSC01796

Et par af beduinerne, bagte nogle flade brød, på en sten, som lå inde i bålet, og brødene blev serveret med det samme. Uhm det smagte dejligt.

Vores guide, Malene, fortalte lidt omkring beduinerne, og deres måde at leve på, og det var faktisk sjovt at høre, hvordan en nutids-beduin i  år 2013 lever:
Han har stadig sine gamle traditioner, så som at skulle rejse gennem ørkenen, fra vandhul til vandhul, at man gifter sig med sine egne (jeps, det giver en del indavl, og nogle skrøbelige og svækkede babyer, så den del er de snart ved at gøre noget ved, og begynder så småt at orienterer sig ud ad) men der er også kommet noget mere nymoderne ind i beduinens liv: Pick up trucks.
Nu bruges kamelerne primært som kæledyr, og til at spise, når disse bliver for gamle, og til at bruge deres skind osv. Men ellers er det den mere motoriserede transportform, som beduinerne benytter sig af.
Den egyptiske regering har også haft et ønske om, at beduinerne skal være registrerede og have personnummer, fast adresse, børnene i skole og det hele. Så de har bygget små landsbyer, rundt omkring i ørkenen, meeeen det har ikke været nogen succes. Det gider beduinerne ikke, de vil leve som de altid har gjort, så landsbyerne (en samling faldefærdige skure) står ubeboet hen, som små spøgelsesbyer…et lidt fascinerende syn faktisk.

DSC01181

Der bages de lækreste brød på stenen i bålet.

DSC01200Julie nød den lækre mad, som beduinerne havde kokkereret til os. Uhm det smagte også super dejligt.

DSC01799

Super fedt, bare at ligge der og slænge sig i store puder og tæpper og bare nyde livet.

DSC01803Kan du kende disse tæpper? Der er kludetæpper over alt. De ligger også ude på sandet, og der er det forbudt at have sko på.

wc

Hvis vi skulle på WC, var det dette fancy badeværelse som vi skulle gå over på. Hvor vildt er det lige, at banke et badeværelse op, ude midt i ørkenen? Det fungerede ganske godt… men hvor er jeg glad for at jeg havde pakket lidt toiletpapir ned i min taske, inden vi forlod hotellet om formiddagen 😉

Da klokken nærmede sig kl 18.30, begyndte mørket at falde på, og det skabte en utrolig hyggelig og speciel stemning.
Beduinerne gik rundt og tændte op i nogle lygter, som de havde lavet ud af gamle plastic-flasker. Praktisk? Næppe, men det fungerede.

DSC01804

DSC01805

DSC01808

DSC01810Da vi havde siddet og hygget os lidt, spillede nogle af beduinerne op til dans, og en af de andre beduiner dansede for, og så var det ellers om at komme op at stå, og få gang i de bare fødder.
Det var vildt sjovt, og meget anderledes end når man er på disco-dasco her hjemme i DK 😉

Aftenen afsluttedes på den mest romantiske måde (suk, det var jo liiiiige i dette sekund at jeg savnede at have en hjertenskær hos min side….men pigerne var nu også rigtig dejlige at hygge med 🙂 ) hvor vi skulle slæbe de store puder med ud under den åbne himmel, alt imens at beduinerne pakkede deres instrumenter sammen igen, og slukkede bålet og deres intermistiske lygter.
Der lå vi så, alle mand, og kiggede op på den klare stjernehimmel.
Du kan slet ikke forestille dig, hvor kul-sort natten er ude i ørkenen, ej heller hvor stille der kan være. Det var som om at verden var pakket ind i vat, der var INGEN lyd, ingen vislen, ingen dyrelyde, INTET.
Alt imens vi lå der, og nød stilheden og stjernerne, kom der det smukkeste stjerneskud á la Hollywood. Det tog næsten pusten fra mig, og ja, jeg huskede at ønske 😉

Godt fyldte med en masse indtryk (og stadig ret ømme bagi efter kamelridningen) gik vi hen til den bus som skulle køre os tilbage til civilisationen.
Det var en FANTASTISK tur, som hverken jeg eller pigerne vil glemme, og jeg kan kun anbefale dig at tage på samme tur, hvis du engang kommer til Egypten.

 

 

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.