I chokoladens tegn

I chokoladens tegn

I søndags stod den på chokoladefremstilling. Det er anden gang vi fremstiller fyldte chokolader, og det gik forrygende.
Når der går 12 måneder imellem vi fremstiller dem, så var der lige et par step der skulle finpudses.

Jeg havde i forvejen lavet 4 slags fyld:

  • Nougat crunch
  • Kirsebær ganache med amarenebær
  • Saltkaramel ganache
  • Mokka ganache

De 3 af vores unger var hjemme for at hjælpe med at lave chokoladen, og det var en stor hjælp. Når man endnu ikke er så stærk i arbejdsprocessen, så er det rart med en masse hjælpende hænder. Jeg ville også prøve at farve overfladen af den fyldte chokolade, som jeg aldrig havde prøvet før: Farvet kakaosmør.
Det lykkedes nogenlunde 😀

Slutresultatet blev faktisk OK

Sådan gjorde vi:

  • Brug chokoladeforme i polycarbonat – IKKE silicone
  • Kakaosmør købt hos bagebixen.dk bliver varmet langsomt op i microovnen.
  • Når det er smeltet og nået de 32 grader, bliver det penslet ned i hvert hul i formen.
  • Lad det tørre.
  • Chokoladen smeltes til 32 grader og hældes over hele formen så alle hullerne fyldes helt op med chokolade. Se evt. på Youtube hvordan du kan smelte din chokolade. Der findes flere metoder.
  • Formen bankes let ned i bordpladen for at fjerne eventuelle luftbobler.
  • Formen vendes på hovedet og al overskydende chokolade løber ud. Bank gerne på siden af formen for at hjælpe chokoladen lidt på vej.
  • Stil den tømte form (stadig på hovedet) på en plade / skærebræt med bagepapir ind i køleskabet og lad chokoladen størkne (det tager ca 10 minutter).
  • Tag formen ud af køleskabet og put det ønskede fyld i – som er fyldt over i en sprøjtepose.
  • Stop ca. 3 mm. fra chokladeskallens kant.
  • Sæt atter på køl (ikke på hovedet denne gang) og lad fyldet ‘sætte sig’. Det tager ca. 10 minutter.
  • Sørg for at chokoladen stadig er på 32 grader
  • Hæld chokolade over det størknede fyld.
  • Skrab den overskydende chokolade af med en lang paletkniv.
  • Læg atter på køl i ca. 20 – 30 minutter.
  • Tag de størknede chokolader ud af køleskabet og vend formen med bunden i vejret og bank formen med at fast bank ned i bordpladen. Dine chokolader skulle nu gerne hoppe flotte og blanke ud af formen.
  • Voilá: Du har lavet dine fyldte chokolader

 

Du kan tro at de smager godt 🙂 Så nu er alle chokoladerne pakket forsvarligt væk, så de ikke frister os, og bliver kun fundet frem når der kommer julegæster 😀

 

Senere på eftermiddagen kom den sidste af vores unger og svigersøn hjem, og vi drog alle mand ud for at finde årets juletræ.
Vi henter det hos samme forhandler hvert år. Der er så hyggeligt ude hos ham. Servicen er i top og træerne er virkelig flotte og til en rigtig god pris. Lige i min ånd 😉

 

Vi blev hurtigt enige om hvilket træ det skulle være, så det tog ikke lang tid 🙂 Træet blev pakket, og så gik turen atter hjemad mod den ventende gløgg og æbleskiver. Det havde vi fortjent 🙂

Da vi kom hjem, blev træet stillet udenfor. Det bliver taget ind i stuen d. 23.12. om formiddagen, hvor alle vores unger vil pynte det. Jeg blander mig helt uden om den del, for vi er slet ikke enige om hvordan det skal gøres 😀
Men det er okay. De unge hygger sig med det. Og det er det vigtigste <3

Hvis du vil se hvordan de unge plejer at pynte træet, kan du se det lige her 🙂

Imens vil kæresten og jeg forberede eftermiddagens tradition, hvor vi alle mødes i orangeriet til gløgg og æbleskiver (ja, her spiser vi mange æbleskiver den sidste uge op til jul 😉 )

 

Dette billede er fra sidste år, hvor vi startede traditionen op 🙂 Der bliver tændt en lille varmeblæser, fundet tæpper frem. Og så bliver der ellers hygget <3

Nu mangler jeg ikke særligt meget inden den store aften. Så jeg skal huske at bruge dagene på at nyde og hygge. Jeg er desværre alt for slem til at have gang i så mange ting, og have en masse planer, at jeg ender med at blive helt forpustet og små-stresset.
Jeg øver mig konstant på at blive bedre. Men det er bare så svært når der nu er så meget jeg gerne vil nå, og brænder for det hele 😉

Må din tirsdag blive aller dejligst <3

 

 



TAK FORDI DU GØR DET ENDNU SJOVERE AT LÆSE MED HERINDE :-)

  Subscribe  
Giv mig besked

%d bloggers like this: