Idé til en haveplan – eller noget der ligner

Idé til en haveplan – eller noget der ligner

Efter at jeg har fået mit skønne orangeri i haven, kan jeg slet ikke vente med at så blomsterfrø og lave stiklinger. Det har så vist sig at være en kende for tidligt, da første omgang spirer fik jeg flyttet for hurtigt derud (for kolde nætter). Men så lærte jeg da det 🙂

Jeg har det lige som de fleste haveejere, at jeg glemmer fra år til år hvad det var jeg plantede hvor – og hvorfor jeg gjorde det.

Derfor har jeg besluttet at skrive havedagbog, og lave en oversigt over de blomster jeg selv fremavler eller køber og planter i jorden.

Jeg har printet en beskrivelse ud af hver plante, så jeg hurtigt kan finde frem til den og blive opdateret på hvad den hedder, hvor høj den bliver, hvornår den skal sås osv.
Mine erfaringer skriver jeg så ned i min havedagbog, som jeg har købt i Søstrene Grene, og kan kigge tilbage i den næste år, og forhåbentligt lære af hvad der gik godt, og hvad jeg skal ændre på til næste gang 🙂

Når planterne står i bedene vil jeg også tage billeder og lægge i mappen. For man glemmer altså lidt hvordan det hele så ud, så snart det er visnet ned igen. Så kan man ikke huske hvor den ene og den anden plante stod. Man kan heller ikke huske om den stod rigtigt osv.
På denne måde vil jeg altid være ajour med mine blomsterbede 🙂

Så nu har den lille gartner styr på haveplanen 😀

Hvad med dig. Har du også haveplaner? I så fald hvilke?TAK FORDI DU GØR DET ENDNU SJOVERE AT LÆSE MED HERINDE :-)

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Louise
Louise
27. april 2017 05:21

Ej, hvor er det en god ide med en have dagbog. Tror det er noget der skal prøves af, da jeg har gang i en masse små sjove planteprojekter. Og det er rigtigt at man glemmer 😉

Lisbeth Nielsen
Lisbeth Nielsen
27. april 2017 16:07

Det er en god ide at notere hvilke planter du har. En fin bog med notater er så skønt, hvis du kan holde styr på det der.
Jeg har et stort regneark over mine bede og de planter der er i dem, men det går lidt galt når jeg i løbet af året flytter rundt på nogle af dem, så helt 100% styr har jeg ikke på dem:-)