Islygter – Torsdags-Tip #12

Islygter – Torsdags-Tip #12

Torsdags-tip #12 – Islygter: Nu må der godt snart komme sne og rigtig frost

så vi kan komme til at lave islygter.
De er så smukke, nemme at lave OG meget billige 🙂

Denne uges torsdags-tip viser dig, hvordan du nemt kan lave de smukkeste islygter, som alle i familien kan være med til at producere:

  1. Du tager en ballon og fylder den med koldt vand, ved at fastgøre den til vandhanen. Stil evt. en skål i bunden af vasken, så ballonen har noget at støtte på efterhånden som den bliver fyldt.
  2. Inden du binder knude på ballonen skal du puste luft i den for at få en fin ensartet overflade.
  3. Stil din ballon ud i sneen for at frys i 24 til 36 timer alt afhængig af hvor meget det fryser udenfor.
  4. Tag din frosne islygte ballon ind og spræng selve ballonen. Hvis vandet er frosset helt på overfladen, kan du forsigtigt slå hul, med en hammer på isen, så alt det vand der er inde i midten af ballonen kan komme ud.
  5. For at få en pæn kant på din islygte, kan du lade en varme hane løbe ned i vasken og du kan nu lade din islygte glide rundt i vasken, med kan åbne side ned. Det giver en flot og fin afslutning på din islygte.
  6. Stil din islygte ud i haven, tænd et lys i din lygte. Sådan nu har du en helt fantastisk og hyggelig stemning i haven. Selv om der er sne og kulde.

Kig forbi hos Eventyrhaver, hvor jeg har fundet vejledningen.

 

aIMG_1915-

Jeg vil lave en masse lygter, og placere dem på min hovedtrappe når der kommer gæster den kommende weekend. Jeg skal bare lige sørge for at lave plads i fryseren først, for de fylder jo en anelse, når man som jeg gerne vil lave mange på samme tid 😉

God fornøjelse med lygteproduktionen 🙂2 thoughts on “Islygter – Torsdags-Tip #12”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.