Jeg bliver aldrig programmør-ekspert

Jeg bliver aldrig programmør-ekspert

Bloggen har endnu en gang været nede

Det skyldes ikke nogen fejl denne gang, men mine manglende evner til at være programmør-ekspert. Og i det hele taget min manglende viden omkring php-filer, sql-filer og lige et par enkelte html-filer!

Årsagen til min konstatering omkring mine manglende evner udi programmering er at jeg har webadresser hos to forskellige webhosts. Den ene host valgte jeg efterhånden for en del år siden, kun af den simple grund fordi de var de eneste der kunne hoste en webadresse med ‘Ø’, hvilket der jo er i Frøken Leth.
Hos den anden havde jeg i forvejen hosted flere webadresser, og var rigtig godt tilfreds med brugerfladen hos dem.

Den 1. januar i år, trådte en ny regel i kraft hos google omkring sikkerheden på websider. Man skal have det der hedder et SSL- certifikat tilknyttet hver webadresse. Så det der tidligere hed http (og så webadressen) nu skulle ændres til https (og så webadressen).
Det lille s i slutningen er det SSL-certifikat der skulle være installeret, og indikere at den webside er sikker at komme ind på. Hvis ikke man fik tilknyttet certifikatet, ville google vise siden som usikker / farlig.

Det duer jo ikke at ens webside vises som potentielt farlig, når man nu gerne vil have trafik på den, så jeg skulle selvfølgelig også have et SSL-certifikat tilknyttet bloggen her. Men der hvor bloggen var hosted, ville jeg skulle give et årligt (højt) gebyr på hver af mine webadresser. Det ville løbe op i ret mange penge, og hos den anden, er SSL-certifikatet gratis med i det årlige abonnement.
Så jeg valgte at flytte bloggen over til webhosten med det gratis certifikat.

 

Kan selv – vil selv. Men stadig ikke programmør-ekspert

Da jeg er den type menneske der nok er for nærig til at betale for noget jeg mener jeg selv kan løse, gik jeg igang med at undersøge hvordan man flytter sådan en webside. Det skulle vise sig at jeg kom på noget af en prøve:

Det er ikke sådan lige til, når man som jeg ikke har særlig meget forstand på kodning, og i det hele taget den tekniske del af programmeringen. Men jeg gik i krig. Sikken en krigszone det blev!
Jeg skulle flytte webadresse fra den ene til en anden. Det gik nogenlunde smertefrit. Jeg havde dog ikke helt tænkt på, at når webadressen blev flyttet, skulle al indholdet flyttes med samtidig. Ellers kunne min blog ikke vises. Det opdagede jeg ved at jeg lige ville skrive et blogindlæg…. det kunne jeg så ikke, for bloggen kunne ikke vises.
Igang med at få flyttet filer fra den ene til den anden. Og det var her jeg blev udfordret. Altså RIGTIG meget udfordret!

Jeg anede absolut intet om at flytte filer fra en webhost og over til en anden. Så jeg havde gang i kundesupport hos den ene, og kundesupport hos den anden på en og samme tid. Det var bare med at holde tungen lige i munden.
Samtidig med havde jeg også et arbejde jeg skulle passe, handle ind, holde hus, passe min træning osv. så det var noget af et puslespil der skulle gå op.

 

Hurra

I dag lykkedes det så ENDELIG at få lavet de sidste rettelser i diverse koder for at få siden til at køre hos den nye webhost. Spørg lige om jeg er lettet!

 

Når jeg tænker tilbage på den seneste uges prøvelser, så har det i bund og grund ikke svært at løse, når bare man ved hvad man skal. Det der har været det svære, er netop fordi jeg har været totalt uvidende omkring hvad det var jeg skulle gøre.

Jeg håber dog ikke at jeg skal flytte flere websider foreløbigt 😉

Nu kan jeg atter koncentrere mig om at skrive blogindlæg om dette og hint. Og jeg glæder mig. For det ved jeg at jeg kan finde ud af 😉

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.