Jeg er gået under jorden i disse dage

….og det er ikke for at gemme mig, men for at få sat skik på min kælder, for den TRÆNGER!

Da pigerne og jeg flyttede ind i huset for snart 3 år siden, gjorde jeg ikke noget ved hverken depotrummet ej heller vaskerummet i kælderen. Jeg fik bare flyttet ting derind, og skyndte mig at lukke døren… og således har det stået, indtil for nyligt.
NU skal der ske noget: Mit vaskerum er ret stort (jeg vil skyde på at det er 15 m2 eller der omkring) og det har aldrig rigtig fungeret særlig godt. Det har bare været et rum hvor jeg kunne stoppe en masse ting ind, som var for store til at blive puttet ind i det lidt mindre depotrum inde ved siden af, og så lige for at vaske lidt, da vaskemaskinen er tilsluttet inde i rummet (deraf navnet vaskerum 😉 )
Når jeg endelig har vovet mig derind, har jeg følt det som om at jeg gik rundt i en citronfromage, for væggene har samme farve:)

Desuden står den gamle grukeddel stadig og troner så lystigt, og tager rigtig meget plads, men tjener jo ikke længere noget formål.

Så for et par uger siden, besluttede jeg mig for, at nu skulle der virkelig ske noget der nede: Vaskerummet skal omdannes til et dejligt og funktionelt rum, med hvide vægge, god opbevaringsmuligheder og gode vaskeforhold.

Depotrummet skal laves om til hundespa.
Yes du læste rigtigt!
Jeg får ryddet rummet, maler væggene hvide (herinde er de mintgrønne), får monteret en ekstra dyb vask (så Bertha kan blive badet) og så skal der ellers fyldes ind med diverse tilbehør til hundehold. Er du egentlig klar over hvor meget man kan skrabe sammen af ting og sager til sådan en lille uld-bolle??

Jeg nævner i flæng: Trimmerbord, blower (hundeføntørre), Udstillingsvogn (en slags cykelvogn med bord ovenpå, samt håndtag som på en klapvogn), klapstol til når jeg skal kunne sidde ned når vi er på udstilling, udstillingstelt (så jeg og Bertha kan sidde enten i tørvejr eller skygge når vi er på udstilling hen over sommeren) diverse kamme og børster, transportkasse, diverse shampoo’s, diverse liner og anden beklædning samt alt det løse.

Du kan godt høre, at det er så ganske meget der skal være plads til, så jeg tror det bliver rart at få samlet det hele lidt 🙂

Her nedenfor kan du se, hvordan det hele så ud, inden startskuddet gik for makeover af kælderen. Flere gange undervejs, har jeg og mine hjælpere kigget ud over hele menageriet og tænkt: Det her bliver aldrig godt, for jeg ved ikke hvor der skal startes og sluttes, men på en eller anden forunderlig vis, er der alligevel kommet styr over det, og i morgen kommer den store dag, hvor jeg skal ud at købe bryggersskabe, som skal installeres inde i vaskerummet…. Ih jeg glæder mig, og jeg er spændt på om det bliver lige så godt, som jeg kan se det for mig inde i mit hovede. Mon ikke? Det får vi at se 🙂

 

foto_2

Sådan så vaskerummet ud, lige da vi var gået igang med at rydde op og rydde ud 🙂 Ellers så det normalt lidt mere organiseret ud, trods alt 🙂
Den gule murede “kasse” på gulvet, er grukeddelen.

foto_1 kopi

Der er masser af plads, selvom der er fyldt op med en masse ting. Det er jo med at udnytte alle kvadratmeter, så det bliver skønt at få styr på det hele inde i rummet.

foto 3-12Så blev en enkelt af væggene malet (det skal foregå i etaper, da vi ellers ikke kan være nogle steder, hvis ALT skal ned fra væggene, og ud af rummet på een gang) Stålreolerne inde fra depotrummet er blevet flyttet ind på den ene væg i vaskerummet, og denne gang er de endda blevet skruet fast til væggen. Det var de ikke, da de stod i depotrummet, hvilket resulterede i nogle meget gyngende reoler, der truede med at kollapse, hvornår det skulle være.

Jeg har desuden købt en del plastickasser med låg, for at kunne organisere alle mine ting lidt bedre, og for at skabe en bedre overskuelighed (hvor HAR jeg altså mange ting, også selvom der allerede er blevet kørt en masse på losseren, samt givet en del væk) Det fungerer rigtig godt, men der er naturligvis nogle ting som ikke egner sig til at komme i plastickasser, og det er så de ting som skal puttes i de kommende bryggersskabe.

Glæd dig til at se det færdige resultat, jeg ved jeg gør 🙂
Inden vi dog kommer så langt, vil jeg vise dig, hvordan det så ud, da grukeddelen blev banket ned. Det var nemlig ikke mig der gjorde det, da jeg jo døjer med piskesmæld, men derimod min super seje genbo og gode veninde Anne Marie. Så glæd dig til i morgen, hvor du skal se en power-woman in action 🙂

Må din torsdag aften blive dejlig og mild. Jeg ved at min bliver super god: Om få timer kører power-Anne Marie og jeg (samt Bertha og hendes Eros) til ringtræning nede i Assens, for at holde formen ved lige, inden næste udstilling, som er i Årslev her på Fyn i midten af september 🙂

 

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.