Det spirer og gror

Det spirer og gror

Sådan forspirer jeg blåregn og avocado

Jeg vil lige om lidt prøve at vise dig hvordan jeg forspirer blåregn og avocado 🙂
Kan du huske den avocadosten jeg havde haft gemt under min seng i over 3 måneder? Den plantede jeg i en lille potte, og den er nu ved at udvikle sine første små kronblade. Jubiiiii 😀

Først stillede jeg potten lyst, men ikke i direkte sol. Det kan den nemlig ikke tåle lige efter den er kommet ud af mørket. Sidenhen har jeg flyttet den til mit køkkenvindue, hvor den nu vokser så lystigt. Den skal snart plantes i en større potte, kan jeg godt se. Og så bliver der plads til dens ‘lillebror’: Jeg har nemlig endnu en avocadosten liggende under min seng, som snart er klar til at se lyset.

Blåregn af hjemmeavlede frø

Kan du også huske mine hjemmedyrkede frø fra blåregnen i min gårdhave? De spirer også de fleste af dem. De er dog endnu for små til at plante om, så de skal bare nusses om og snakkes lidt med i en rum tid endnu. Når de er store nok, planter jeg dem over i nogle lidt større potter og med noget muld der er noget mere ‘krudt’ i. Så kan de vokse sig store og flotte, og sidenhen blive plantet ud eller givet væk til andre der drømmer om at få en blåregn i deres have 🙂

Jeg har også lovet dig at følge op på mine rosen- og Hortensia-stiklinger: Her er der stadig liv. Omend der har været lidt frafald :O Jeg har pottet dem om, så de kan få lidt mere at leve af, og så håbe på at det giver dem mod på at vokse sig store og flotte.

Jeg vil, når risikoen for nattefrost er ovre, stille dem i deres nye potter udenfor drivhuset. Her vil de forhåbentligt vokse sig så store at de med tiden kan plantes ud i et af mine bede.

Se videoen her, hvordan jeg potter de små hortensiastiklinger om

 

Så har jeg også bestilt nye såbakker hjem. De hedder ‘Plugbox’ og er købt hos Plantetorvet. De skulle være rigtig gode at så i, i det lille omfang som jeg gør det.

Det smarte ved ‘Plugbox’ er at det er lavet i et gedigent materiale, så det holder til mange års brug (og det hele kan komme i opvaskemaskinen når det er færdig i brug for sæsonen).

Og så kan de noget rigtig smart: Man kan få hver en lille spire op med de skrøbelige rødder, uden at beskadige dem. Det lyder genialt, så nu må vi se om det så er så godt som de lover. Det kan jeg fortælle dig mere om, om nogle uger, efter at jeg har fået sået mine blomsterfrø og de er kommet op.

Jeg skal jo have sået de frø jeg købte i England: Rudbeckia Sahara og Zinnia Queen Red Lime.
Det bliver rigtig spændende og se om jeg kan få dem til at spire og blive til smukke blomster i min have.

 

 

Jeg arbejder nemlig på at få plantet nogle flere blomster der er gode at plukke af. Og jeg har endda fået lovning fra kæresten, at han vil bygge nogle store højbede-lignende plantekasser i gårdhaven, så jeg kan have alle mine georgineknolde plantet der. Så det kan du tro jeg glæder mig til. Og måske der liiiiige sniger sig en anden smuk snitblomst eller 2 ind der også 😉

Nu vil jeg smutte tilbage i drivhuset og plante lidt krukker til. Jeg skal bl.a  plante i den SMUKKESTE blomsteropsats jeg netop har modtaget fra Crocca. Så GLÆD DIG!Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.