Juledekorationer er ikke kun gran og og sløjfer

Juledekorationer er ikke kun gran og og sløjfer

I min barndom lavede vi altid en masse juledekorationer op til jul.
Mine 2 søskende og jeg kunne sidde en hel søndag og stikke gran, nisser af piberensere og kogler i en klump ler, for derefter til sidst at sætte en kæmpe sløjfe og et rødt stearinlys ned midt i hele herligheden (det endte som regel med at det hele stod lidt skævt 🙂 )
Min mor var VIRKELIG god til at lave juledekorationer. Eller dekorationer i det hele taget. Hun var vist det man kalder et naturtalent. For hun beskæftigede sig slet ikke med det til dagligt. Så langt fra: Hun arbejdede på fabrik, og arbejdede primært med ventiler og olie 🙂 Så det var i hvert fald ikke fra hendes daglige arbejde hun havde hendes færdigheder. Vi boede ude på landet i et skønt stråtækt hus, med en stor og dejlig landbohave til. Man kunne fristes til at tro, at det så var fra hendes store passion for haven, at blomsterkunsten kom fra… men nej: Min mor kunne ikke fordrage at gå i haven. Det var kun hvis det var pine-død nødvendigt at hun gik derud. Hun ville meget hellere sylte og henkoge de ting som min far dyrkede ude i haven.

Så hvor hun havde sine dekorationsevner fra, vides ikke. Men som sagt: Hun var PIV dygtig <3

Min mor døde desværre for 20 år siden (jeg var lige fyldt 23) så hun har desværre ikke kunne fortsætte med at lære mig hvordan man skal bygge en dekoration op. Men så er det jo godt at der sidenhen er kommet både Instagram, Youtube og Facebook. Her kan man ofte få god inspiration, og lære de forskellige teknikker, hvis der er brug for det. Desuden hjælper det mig også at jeg har en kreativ åre – måske arvet fra min mor, men bestemt også fra min far: Han dekorerer (han er i dag 72 år) troligt hvert år en stor trærod med en masse grønt og stearinlys, i tidens trend naturligvis 🙂 . Han er sgu sej den gamle <3

I går viste jeg dig hvordan min adventskrans ser ud i år, og med al den kreativitet i blodet (hø hø ) har jeg lavet flere dekorationer, som skal pynte forskellige steder i huset.  – og en enkelt skal være en gave til en veninde jeg skal på sygebesøg hos d. 1. december. Hvad er så mere nærliggende end at tage en kalenderlysdekoration med? 🙂

Denne dekoration har jeg lavet til vores spisebord i køkken-alrummet. Den skal være nem at flytte når vi skal spise, og ikke være for pyntet – det lægger rummet nemlig ikke op til 🙂
Trækassen som dekorationen står i, har normalt en grøn plante og en lysestage stående, så det var nemt lige at ‘skifte indholdet ud’ her til julen.
Jeg har pyntet sølvskjulerne (som jeg har fundet i den lokale genbrugsbiks til 10 kroner) med mos, eucalyptusgrene og små kogler jeg har drysset med lidt sølvglimmer. Simpelt og enkelt.

Kalenderlysdekorationen står på ‘bardisken’ i vores køkken-alrum. Atter er dekorationen holdt ret simpel og ikke for ‘larmende’ i hverken farve eller udtryk. De samme materialer går igen i denne dekoration: Mos, eucalyptus og kogler. Dog her har jeg tilføjet et par valnødder, et par lavgrene og få glaskugler. Det var for at få et mere kompakt udtryk, som jeg synes at fadet lagde op til. Fadet har jeg også købt i den lokale genbrugsbiks for intet mindre end 7 kroner 🙂

Endnu en kalenderlysdekoration. Denne er gaven til veninden der er blevet syg <3
Her har jeg givet den gas med pynten. Det er der flere årsager til: Hun har 2 børn som helt sikkert vil elske den julerøde farve, glimmeren og gran. I deres øjne er det jo lig med jul. For selvom der er sygdom, så bliver det jul alligevel <3
I denne dekoration har jeg brugt gran, enebær og en anden slags grønt jeg ikke lige kender navnet på. Ind i mellem de grønne duske, har jeg stukket eucalyptusgrene ind. Derefter har jeg overdynget dekorationen med kogler, lærkegrene, små træstjerner jeg har drysset med sølvglimmer, små pigeonæbler og røde glimmerstjerner og -kugler.

Slutteligt har jeg sat en enkelt kunstig rød rose i. Hele herligheden har jeg lavet på en sort skifferplade. Den er tung som et ondt år, så den blæser bestemt ikke væk i stille vejr 😉

Flere dekorationer og et par kranse mangler stadig at blive lavet. Det må blive i næste weekend, og så er jeg forhåbentligt ved at være færdig, så jeg kan få pakket alle dekorationsmaterialerne i orangeriet væk, og få pyntet lidt op til jul derinde 🙂

Er du ved at have fået lavet de juledekorationer du havde planlagt?2 thoughts on “Juledekorationer er ikke kun gran og og sløjfer”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.