Julemarked på Egeskov Slot

Julemarked på Egeskov Slot

Det var som at træde ind i en tidslomme, lidt som i julekalenderen ‘Jul på slottet’ fra 1985, med den flotte jæger Valentin, smukke prinsesse Miamaja og den frække nisse Fimpe, da vi i dag besøgte julemarkedet på Egeskov Slot.

Sikken en dejlig og gennemført julestemning de havde sørget for, på trods af regn, blæst og kulde (og ingen sne!).

Der var fyldt med juleboder, inde som ude, og der var julelys overalt. Det mest bemærkelsesværdige var dog alle de bålfade som stod alle vegne på stierne, med cirka 25 meters afstand. Her var der konstant gang i bålene – og ja du kan nok forestille dig at der var MANGE – som gav både hygge og stemning, men bedst af alt: VARME!

Jeg var taget til Egeskov sammen med min søde svigerinde og niece, min yngstedatter samt min dejlige svigermor. Det var en rigtig god og hyggelig tur, selvom det var så koldt og blæsende.

img_9906

Vi fik suget en masse julestemning til os, og trodsede frosne tæer og fingre 🙂

Omgivelserne på Egeskov Slot er både eventyrlig og magisk, og jeg bliver aldrig træt af at besøge stedet. Og når man som jeg jo er vild med have og planter (specielt roser) er Egeskov Slotspark et fantastisk sted at komme på besøg. Mon jeg skulle tage derned igen næste sommer? De sælger nemlig de roser de har i deres slotspark fra deres store drivhus. Nå, det må jeg beslutte mig for til næste år. Juletiden på Egeskov Slot er i hvert fald også et besøg værd.

img_9907

Og som der hører julemarkeder til, var der naturligvis også mulighed for at køre en tur i hestevogn. Sådan en tur tog vi dog ikke, men det skabte den rette stemning med lyden af hestehove og træhjul mod grusvejen 🙂

img_9908

Vi var dog ikke de eneste der havde fundet vej til julemarkedet! Nogle steder gik vi som sild i en tønde, og det var slet ikke hyggeligt. Heldigvis var det ikke hele tiden sådan, og det var faktisk muligt at stå og kigge og sludre ved de fleste af boderne.

Jeg fik f.eks. en god snak med forhandleren af (som han selv påstod) danmarks bedste kirsebærsauce: Selleberg. Jeg dristede mig til at købe 2 glas med kirsebærsaucen til risalamand’en juleaften.
Det var med en smule tøven jeg købte saucen, for her i huset er flere af beboerne en smule traditionsbundne, og julemenuen må helst ikke ændre sig for meget: Her spises der f.eks. en sauce lavet på morenebær, hvilket jeg også synes smager fortrinligt 😉 . Forhandleren af denne kirsebærsauce påstod dog, at hans sauce ville slå morenebærsaucen – hvilket min svigerinde gav ham ret i: Hendes familie er helt vild med kirsebærsaucen fra Selleberg, og kunne ikke drømme om at spise andet til deres risalamande 🙂

Så det er spændende hvad min traditionsbundne familie siger til den modifikation 😉

img_9909

Eventyrsstemningen blev også understøttet af disse 3 flot udklædte skuespillere 🙂 De skulle efter sigende forestille Egeskovs slotsnisser 🙂 Flot udklædte var de helt sikkert.

Alt i alt var det en rigtig dejlig dag, i hyggeligt selskab med familien 🙂 Heldigvis satte regnen først ind, da vi havde spist en lidt sen frokost på den rigtig hyggelige café der er tilknyttet slottet: I en gammel hestestald.
Vi måtte løbe hen til bilen, for ikke at regne helt væk, for regndråberne var store som golfbolde – eller det føltes i hvert fald sådan 😉 Så vi blev MEGET våde. Synd for dem der først ankom til slottet da regnen satte ind. Det tager lige noget af glæden og den hyggelig stemning når der er silende regn. I skrivende stund regner det STADIG!

Nå, men nu er julestemningen for alvor skudt igang 🙂

Har du besøgt, eller har du planer om at besøge et julemarked? Så må du meget gerne dele din oplevelse med mig og resten af bloggens læsere nedenfor i kommentarfeltet. For julemarkeder kan man da ikke få for mange af, vel? 😉

Jeg kan i hvert fald anbefale Egeskov Slots Julemarked 🙂Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.