Julerierne udenfor er så småt igang

Julerierne udenfor er så småt igang

Jeg sad forleden og kiggede mine tidligere jule-blogindlæg igennem. Det er sjovt at læse og se billeder fra de forgangne år. Så faldt jeg over et indlæg jeg skrev sidste år, hvor jeg viser billeder af, hvordan jeg har pyntet op på matriklen. Sidste år var jo den første jul jeg holdt i huset, så det er sjovt at se hvor meget gas jeg havde givet den. Det ses tydeligt at jeg nyder at have fået mere udfoldelsesmuligheder for mit kreative gen og fået en del mere plads, i forhold til den lille byhave jeg kom fra 😀

Billederne er fra sidste år

I år er vi ‘tyvstartet’, så for et par uger siden, fik vi hængt lyskæder i træerne udenfor. Det gjorde vi fordi jeg ikke havde lyst til at vi skulle stå med blåfrosne fingre (det bliver jo dagligt koldere og koldere i denne tid) og hænge lysene op. Og samtidig synes jeg også at det nu var blevet så mørkt og trist udenfor, at det var tid til at få lyst det hele lidt op i mørket 🙂

Nu er jeg så kommet dertil at der skal laves lidt julepynt og dekorationer til rundt om i haven. Jeg har et par ideer til hvad jeg vil lave, men nu må vi se om jeg når at få ført alle ideer ud i livet denne omgang. Ellers må det vente til næste jul 🙂

På min nyindkøbte gamle bænk, har jeg stillet en lanterne. Det er en ‘snydelanterne’ som er sådan en batteridrevet fætter der på afstand ligner en rigtig en af slagsen, og som har timer indbygget. Så det eneste jeg skal sørge for, er at der er batteri i den. Det er altså ret smart. Så slipper jeg for at rende rundt på hele matriklen og tænde lanterne hver aften – indrømmet: Jeg har 4 eller 5 af de elektriske lanterner 😉

Nå, men tilbage til min ‘nye’ gamle bænk under hjertetræet: Her har jeg som sagt købt (endnu) en elektrisk lanterne og samme med den vil jeg stille en gammel trækasse hvor jeg har en idé om at ville binde en form for juletræ og stille i den. På ryglænet af bænken vil jeg hænge en stjerne som bindes af de nyligt indsamlede lavgrene.

Det var det ene sted i haven jeg har planer for – så mangler jeg så bare planer for de 45 andre steder 😀 😀 😀

Men det bliver noget med at se på hvad jeg liggende af brugbare ting fra tidligere år, hvor mange kranse jeg får tid til at binde og så videre. Det kommer lige så stille hen ad vejen.

I orangeriet er der i hvert fald dømt juleværksted: Jeg havde lovet at lave den årlige juledekoration til receptionen på mit job. Og så kunne jeg også lige så godt lave en kalenderlysdekoration til vores frokoststue også, når jeg nu var igang 🙂


Det er så hyggeligt at være ude i orangeriet. Selvom det var regnfyldt, gråt og koldt, så var det stadig til at holde ud at være derinde.
Jeg havde taget et par varme støvler på – der er trods alt ikke indlagt varme i gulvet – og en varm jakke, og en varm kop kaffe. Så var det rigtig fint at være derude.

Jeg nyder at der er godt med plads på både plantebordet og havebordet til at jeg kan rode og regere med alle mine julerier, og stadig beholde overblikket.

I weekenden vil jeg så lave vores adventskrans og et par kalenderlysdekorationer. Så må vi se hvem den glade modtager skal blive 🙂

Jeg tror liiiiige jeg skal et smut forbi min plantepusher for at købe de HELT rigtige adventslys, og lur mig om ikke der smutter lidt dekorations-tammelam ned i kurven også. Der skal jo lidt nyt til, ik?

Må din fredag blive skøn, og fuld af forventning til den forestående weekend.

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.