Nu kan det godt blive jul

Nu kan det godt blive jul
Som jeg lovede dig i går, vil jeg i dag vise dig hvad vi har puslet med i vores julehjem 🙂

 

Sidste år, var den første jul pigerne og jeg holdt i huset, som en sammenbragt familie. Detbetød at også her, skulle tingene forenes: Hans julepynt, mit julepynt og hvad var forventningerne til det hele 🙂
Jeg er typen der elsker at pynte op med en masse lys og naturmaterialer udenfor, og holde julerierne indenfor noget mere afdæmpede. Min kæreste er lige modsat: Han vil gerne have julemænd, røde julekugler og kravlenisser til at pynte i stuerne, og holde udenomsarealerne på et minimum.
Se, den er svær at klare, uden at skule gå på kompromis (det er keyword til at blive en sammenbragt familie 😀 ) så det endte sidste år med at jeg fik frie hænder til at pynte op udenfor, og kæresten (og mine piger som også gerne vil se lidt mere julepynt indenfor 😉 ) fik flere nisser ind i stuerne.
Jeg indgik også den aftale med dem om at der skulle laves et nisselandskab i år. Jeg var absolut ikke fan af ideen, men på den måde slap jeg for at ‘have nisser og julekugler over hele huset’, og kunne mere tillade mig ‘at samle julen’ på den store sænk vi har i stuen.
Aftalen gik ud på at jeg skulle finde forslag til hvordan nisselandskabet kunne se ud, og yngstedatteren skulle så stå for at stille det op.

 

Traditionsrig indretning?

Nu er jeg jo ikke kendt for at gå helt efter det traditionelle i min indretning. Det samme gælder også med julepynten….selvfølgelig 😉
Så jeg valgte at nisselandskabet udelukkende skulle bestå af nisser m.m. fra den danske designvirksomhed Medusa Copenhagen. Hvis du ikke kender dem, er de et nærmere bekendtskab værd, hvis du er til det lidt ‘skæve’  🙂
Jeg tænkte at sådan en samling af sjove og finurlige væsener også kunne være sjove at kigge på for kommende børnebørn.

Så jagten gik ind på at få samlet nogle figurer til at starte ud med, for så at vi hver år kunne købe en ny figur til samlingen.
Typisk mig, så faldt jeg pladask for en hytte til et krybbespil som Medusa Copenhagen har lavet, men som selvfølgelig var gået ud af produktion. Men det skulle ikke stoppe mig i at prøve at støve den op. Det skulle vise sig at der ikke er mange der vil af med deres krybbespil – og det forstår jeg godt 🙂
Jeg var så heldig at der var en sød dame i Esbjerg som læste mit opslag i en Facebookgruppe, og hun forbarmede sig over mit ønske. Så hun solgte hele sit krybbespil, inklusiv Jesus, Maria, Josef, De tre Vise Mænd og et par hyrder til mig.

Jeg havde i forvejen fået købt et juletræ, en kælk, nogle snemænd og et par ‘Rudolf’er’ fra Medusa Copenhagen, så samlingen startede slet ikke så småt ud som forventet i starten 🙂 Yay, så NU kunne vi få sat nisselandskabet – som nu nærmere blev forvandlet til et krybbespil – op på skænken.

I aftes gik yngstedatteren så igang med at stille hele herligheden op. Der blev hverken sparet på kunstig sne eller lys 🙂 Og jeg må indrømme at det faktisk er blevet rigtig sødt:

 

Næste køb bliver kamelen. Men da alle figurerne er så populære, er de hurtigt udsolgt. Så det bliver spændende om vi kan få den hentet hjem. Ellers må jeg atter igang med at opstøve den i diverse salgsgrupper. Det bliver sådan lidt skattejagt-agtigt. Det er faktisk lidt sjovt. Den der spænding i om man har held til at få fundet den ting man bare så gerne vil have fingrene i 🙂

Billede lånt fra Medusa Copenhagen 

Så nu kan det godt blive jul i det lille hjem på landet 🙂
Weekenden startes med mor-datter-hygge med ældstedatteren som jo som bekendt ikke længere bor hjemme. Vi skal til H.C. Andersen julemarked i Odense C. Og mon ikke vi også skal lidt rundt og ose lidt 🙂
Ih jeg glæder mig. Det er ALT for længe siden det bare var os to der kunne hygge os sammen <3

Hvad skal du lave i weekenden?Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.