Konditorkage …… Eller noget der minder om

Mig og min store mund: Forleden fik jeg vist pralet en anelse for meget omkring at jeg er god til at lave en lagkage. Jeg mente her i min pralen altså sådan en god gammeldags lagkage med frugt og flødeskum….. Men næh nej, den gik ikke… Mit praleri havde bragt mig så langt ud i Konditorkagernes fantastiske og kunstneriske mesterværker, at en simpel lagkage ikke kunne gøre det!
Jeg måtte igang med at lave en meget kunstfærdig kage, lavet helt fra bunden…. Et projekt jeg aldrig havde kastet mig ud i før, og som kom til at tage mig 2 dage.
Se billederne nedenunder, og følg med i processen i, hvordan en komplet nybegynder udi konditorens svære arbejde klarer skærene 😀

20120916-200051.jpg

Kagebunden er blevet bagt. Jeg kom til at bage den i en for stor springform, så den hævede ikke så meget, at jeg kunne dele den i tre. Så jeg måtte bage en omgang mere, så hver blev delt i 2, og dermed blev der 4 bunde ud af det.

20120916-200128.jpg

De 4 kagebunde klar til at blive lagt sammen med en masse lækkert 😉

20120916-200147.jpg

Chokolademousse bliver rørt sammen.

20120916-200158.jpg

Den blev det første lag.

 

20120916-200218.jpg

Vanillemoussen blev del i 2, således at den ene del blev til brombærmousse (lavet af hjemmelavet brombærsyltetøj, naturligvis 😉 )

og den anden del forblev vanillemousse, og de blev lag 2 og lag 3.

20120916-200228.jpg

Lidt brombærsyltetøj blev smurt på, før selve brombærmoussen blev fordelt.

20120916-200243.jpg

Vanillemoussen blev lagt på.

20120916-200252.jpg

Mascaponecreme med blå konditorfarve. Den skulle kagen smøres op med. Jeg er ikke vild med smørcreme, og mascaponecreme er knapt så kvalmt 🙂

20120916-200303.jpg

Så blev kagen smurt op, og skulle lige en tur i køleskabet, for at det kunne sætte sig ordentlig, inden kagen skulle pyntes.

20120916-200312.jpg

Mascaponecreme blandet op med cacao, blev brugt til at pynte med, i en sprøjtepose.

20120916-200321.jpg

Det endelige resultat….. jeg må indrømme at jeg er godt tilfreds med resultatet, eftersom det var min jomfrufødsel udi konditorbageri 😉

Flot, ikke?

20120916-200337.jpg

Billedet her er desværre lidt rystet (man må ALDRIG fotografere på fuld mave 😉 ) men her ses kagen med alle lagene. Jeg skal hilse og sige at den smagte super godt, dog synes jeg at den nederste bund var en anelse for tyk, så det skal jeg være opmærksom på en anden gang.

Jeg har ikke mistet modet til at prøve at lave en ny kage en anden god gang…… Det er faktisk ret sjovt OG udfordrende 😀

Håber din søndag aften må blive dejlig (eventuelt med et stykke kage 😉 ) og rigtig hyggelig.
Om lidt står den på en god film fra TV2 og et glas saftevand…..niks: Ikke mere kage til mig 😀

 



TAK FORDI DU GØR DET ENDNU SJOVERE AT LÆSE MED HERINDE :-)

  Subscribe  
Giv mig besked

%d bloggers like this: