At lære at stå på ski i en alder af 42!

At lære at stå på ski i en alder af 42!

Lidt mere skiferie

Jeg skrev forleden om det at være på sit livs første skiferie i en alder af 42.

Det var  med bekymring og lettere angst at jeg sagde ja til at tage med på skiferien. Men jeg havde det også sådan: Jeg kunne jo ikke sige nej til noget jeg ikke vidste hvad var.

Men skulle det vise sig at det SLET ikke var noget for mig, så trøstede jeg mig med, at vores hytte nok skulle være super hyggelig, og så kunne jeg hygge mig der, imens de andre stod på ski.

Heldigvis viste mine bekymringer sig at være til skamme. Det var virkelig sjovt, og naturen og omgivelserne var FANTASTISKE.

Da jeg jo er ramt af piskesmæld, og har en del følgeskader heraf, var jeg også i tvivl om kroppen overhovedet kunne holde til det.
Jeg havde naturligvis forberedt mig lidt inden ferien, så jeg havde trænet skiøvelser inden, og konditionstrænet en del. Men jeg kunne jo ikke træne mine skader op til at kunne klare en eventuel belastning, så det var en stor bekymring for mig.

Skiløber trods belastning

Det viste sig, at den primære belastning på kroppen, når man skal lære at stå på ski, er i benene. Dvs. at nakke, arme og ryg er ikke udsat for ekstra belastning, og det var jo rigtig dejligt, for det er her følgeskaderne er værst. Fødderne er også ramt af følgeskaderne, men da de var spændt meget godt og grundigt fast i et par skistøvler, så blev de støttet rigtig godt.

Jeg kunne selvfølgelig ikke holde til at stå lige så meget på ski, som alle de andre. Jeg lyttede til min krop, når den begyndte at sige fra, og når bl.a. migrænen bankede på. Men så længe jeg lyttede til min krop, så gik det faktisk fint.
Jeg er i hvert fald meget tilfreds med og stolt af, at jeg også kunne deltage, selvom det slet ikke var på samme plan som resten af familien. Men det er ligegyldigt: Jeg var med! Og det er hovedsagen 🙂

Klik på nedenstående billede, hvis du vil se hvor langt man kan nå som nybegynder på 42 år 😉
Se gerne videoen til ende 😀

Skærmbillede 2017-02-22 kl. 14.47.38

Hvis jeg skal sige det selv, så gjorde jeg det egentlig ok på de ski: Eftersom det kun var 5 dage jeg stod på skiene, og den første dag ikke kunne finde hoved og hale i hvordan jeg skulle blive stående på de brætter, så føler jeg at jeg nåede ret langt.

Jeg kan virkelig anbefale dig at tage på skiferie, selvom du ikke er en vårsunge, og er total nybegynder. Det er virkelig sjovt, og man er sammen på en anden måde end man er på en solferie. Og bonus er, at man får MASSER af motion og frisk luft 🙂

Jeg er klar til en tur mere <32 thoughts on “At lære at stå på ski i en alder af 42!”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.