Latexforme til betonstøbning- sådan

Latexforme til betonstøbning- sådan

Jeg er virkelig blevet bidt af at støbe i beton

Sådan laver du dine egne latexforme: De forme jeg skal støbe i, er ret dyre at købe. Det forstår jeg godt at de er, for de tager ret lang tid at lave. Derfor er jeg nu gået igang med at prøve at lave mine egne forme. Så har jeg lidt forskellige forme at støbe i. Og da det kun er til eget forbrug, så er det jo også begrænset hvor mange forme jeg skal bruge 😉

Her vil jeg vise dig hvordan jeg griber processen an. Om det færdige resultat bliver som ønsket, vil tiden vise, så du må hellere følge med i mine kommende blogindlæg 😀

Jeg  laver mine forme i latex. Jeg har købt det hos firmaet Makemake, hvor jeg i sin tid også købte det ler jeg lavede potestenen af. De har en masse spændende produkter man kan bruge, hvis man har en kreativ åre udi beton og ler 🙂

 

Billeder af hvordan du laver dine egne latexforme

Sådan laver du dine egne latexforme
En buddha og en stor kogle er de figurer jeg vil lave en latexform af
Sådan laver du dine egne latexforme
Koglen kommer til at stå SÅ smukt ude i min have, når jeg en dag får lavet en betonafstøbning af den

Latex skal påsmøres emnet i ca 30 lag. Det tager naturligvis ret lang tid, da der skal gå mange timer imellem hver påsmøring. Jeg smører på 1 – 2 gange i løbet af en dag, og hvert lag skal være meget tyndt. Jeg er lidt spændt på om det lykkes mig. For jeg har aldrig prøvet det før. Kun set det på Youtube osv.

Jeg har puttet lidt farvepigment i latex’en, så jeg kan se om jeg får dækket hele figuren. Og så er det ellers igang med at lægge tyndtflydende latex på. Når emnet har fået en del lag, vil jeg tilføre det der kaldes for latextykner. Det gør latex’en lidt tykkere, og jeg skal derved ikke påføre så mange lag. Men det kræver dog at der i forvejen er kommet en del tynde lag på. Jeg har endnu ikke besluttet mig for, hvornår jeg putter tykner på 🙂

Sådan laver du dine egne latexforme
Flydende latex fra Make Make

Indtil videre ser resultatet således ud:

Sådan laver du dine egne latexforme
Koglen efter 1 lag farvet latex

 

Sådan laver du dine egne latexforme
Her har begge emner fået 4 lag latex. Det dækker mere og mere, så indtil videre er jeg på rette vej – og mangler nu kun 26 lag endnu 😉

Jeg glæder mig til at se om det lykkedes at få lavet et par betonforme ud af dem. Og jeg kan lige se for mig hvor betonudgaverne af dem skal stå henne.

Følg gerne med i processen, når jeg løbende vil lægge billeder op af processen, og fortælle om hvordan det (forhåbentligt) skrider fremad 🙂

Hvis du skulle have støbt noget i beton. Hvad skulle det så være? Skriv det gerne i kommentarfeltet nedenfor 🙂4 thoughts on “Latexforme til betonstøbning- sådan”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.