Lav din egen selvvandingskrukke

Lav din egen selvvandingskrukke

Om sommeren, har jeg altid lidt grøntsager i mit drivhus.

Hidtil har jeg plantet dem i en kapillærkasse.
Men ærligt: Jeg synes ikke at sådan en kasse er specielt køn. Heller ikke når jeg har prøvet at skjule den med en ramme rundt om.
Samtidig er jeg også låst fast af at kassen skal blive stående hvor jeg har placeret den i første omgang, for man flytter ikke lige sådan rundt på en stor, fyldt flamingokasse.

Sidste år prøvede jeg at plante hver grøntsagsplante i sin egen potte. Altså uden et selvvandingssystem. Jeg havde undersøgt markedet for dette, men jeg fandt at de systemer heller ikke faldt i min smag (sorte plastikspande der fylder mega megetosv.).

Nej, jeg ville have en fletkurv, hvori mine grøntsager skulle vokse sig store og frodige. Men jeg måtte sande at det findes ikke.

Derfor måtte jeg vande og vande og vande mine grøntsagsplanter sidste år. Det blev jeg så også pænt træt af 😀

I år tror jeg at jeg har knækket koden…eller jeg håber det!

Jeg har lavet mine egne selvvandingspotter – i fletkurve, naturligvis 😀

Jeg har købt 2 fletkurve i polyrattan, som ligner noget naturmateriale. Pil, måske?
Inde i hver kurv er der foret med tykt plastic. Kurvene skal indeholde hver sin grøntsagsplante. I den ene bliver der plantet en tomatplante, og i den anden en snackpeber.

Her er hvad du skal bruge:

  • En plasticbøtte med låg, som er stor nok til at indeholde en god gang vandreserve (Jeg har brugt den såkaldte kondibøtte)
  • En mindre palsticbøtte uden låg. Dog skal du sikre dig at den har en ‘krave’ så den ikke smutter ned i den store bøtte.
  • Et plasticrør til at kunne vande igennem (jeg fandt et gammelt rør bag garagen, derfor er det så beskidt. Men det er ligegyldigt, det bliver jo dækket af jord)
  • En krukke til at plante i (husk der ikke må være drænhul i bunden)
  • En hobbykniv til at skære hul i låget med og evt. til at skære hul til røret også
  • Plantemuld
  • En grøntsagsplante

Nedenfor kan du se en video samt et galleri af hele processen fra start til slut:

Jeg håber du er blevet inspireret til at afprøve min selvvandingsmetode, og at den vil lykkes både for dig og for mig 😀 ….og det ved vi jo meget mere om, når sommeren er slut 😉Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.