Sådan blev jeg fed vol.1-min fedmehistorie

Sådan blev jeg fed vol.1-min fedmehistorie

Det er lidt grænseoverskridende at kaste mig ud i mine planlagte kommende blog posts, men jeg har besluttet mig for at jeg SKAL gøre det, jeg vil fortælle min fedmehistorie. Ikke mindst for min egen skyld – du ved, det forpligter ligesom mere, når det er ‘out in the open’ – men også i håb om at min historie kan hjælpe dig til at komme på rette spor igen, hvis du er røget af, ligesom jeg var gjort.

Som du måske har gættet, så handler dette blogindlæg om overvægt. MIN overvægt!

Da jeg var barn og ung var jeg en super aktiv gymnast og hestepige, der aldrig sad stille, og min krop var top tunet, både i form og figur.
Jeg startede på gymnasiet, skulle køre med bus hver dag, måtte skrue ned for gymnastikken og hestehyggen…og jeg fik en kæreste. Jeg spiste dog stadig den samme slags mad -og samme mængde – som da jeg var super aktiv.
Da jeg var fyldt 19 flyttede jeg hjemmefra og sammen med kæresten…og de dårlige madvaner flyttede med.

Da jeg var 23 fik jeg mit første barn, og den snigende overvægt var snart en fast bestanddel på min krop. Selvom jeg kun tog 9 kilo på, under graviditeten, smed jeg dem slet ikke efter fødslen. Da jeg 2,5 år senere fik barn nummer 2, og her også kun havde en vægtøgning på 10 – 12 kilo, var jeg efterhånden blevet en str. XL.

Det mest triste er, at jeg ikke havde overskuddet eller lysten til at gøre noget ved det. Børnenes far og jeg havde på det tidspunkt skabt så dårlige madvaner, at jeg i dag kan blive helt flov ved tanken. Heldigvis var vi begge enige om, at børnene skulle have sund og nærende mad, hvilket de også fik, men den mad vi selv spiste, var ren og skær skod-mad: Frysepizza, Mc Donalds, Pasta, ris, og mad fra vores elskede frituregryde.

Da børnene var ved at blive lidt ældre, gik vi igang med at ændre lidt på vores kostvaner, i hvert fald til hovedmåltiderne, således at vi alle 4 fik forholdsvist sund mad. Men der røg jo en masse skidt ind imellem hovedmåltiderne. Specielt om aftenen efter børnene var lagt i seng, stod den på chips og dip, is eller chokolade, og det var lige meget om det var en tirsdag eller lørdag.

Resultat: Jeg blev endnu mere fed!

5BE75959-8F23-4723-AD48-B7402B4BA1B6

Jeg var led og ked af at se mig selv i spejlet, og mit selvværd var på nulpunktet. For at dulme mine følelser, så spiste jeg endnu mere.

Jeg fik desværre et piskesmæld, og røg på en masse smertestillende medicin, hvilket medførte den bivirkning at min vægt steg ENDNU mere. Mit aktivitetsniveau faldt til 0 pga smerter og bivirkninger, så det var en ond cirkel jeg var kommet ind i.

Min vægt havde nu rundet de 100!!!

Læs med i næste blogindlæg og hør hvordan jeg skulle ende på de 110 kilo før jeg gjorde noget!1 thought on “Sådan blev jeg fed vol.1-min fedmehistorie”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.