Mit lille forsøgslaboratorie

Mit lille forsøgslaboratorie

Efter at jeg har fået mit orangeri, synes jeg det er rigtig spændende at prøve at avle mine egne blomster.
Sidste år fik jeg en buket af de smukkeste solsikker (af den lave model) og jeg tænkte at jeg ville tage frø af dem, så jeg kunne så dem i min egen have i denne sommer.

Jeg vil derfor prøve at forspire frøene, nu hvor jeg har muligheden.
Men da jeg er novice udi livet under glas, bliver jeg nødt til at prøve mig frem.

Jeg har hørt at det er godt at frøene får frost, inden de sås, så derfor er det godt at komme dem i fryseren først.

For at have et sammenligningsgrundlag har jeg frosset halvdelen af frøene, og vil så dem alle og se hvad der spirer bedst: Dem der har været frosset, eller dem der ikke har.

Så i dag kom frøene op af fryseren, tøet op og lagt i vand. Dem der har forstand på sådan noget siger at de ‘hårde’ frø, som solsikker er, skal ligge i vand i 12 timer inden de sås. Så det er de kommet. Både dem der har været i fryseren, og dem der ikke har.

Derfor har bryggersbordet været forvandlet til forsøgslaboratorie 😉

 

Det bliver spændende hvad mini-forsøget ender ud med, men der må jeg væbne mig med tålmodighed. Der går nok et par uger inden resultatet foreligger, men jeg lover dig at jeg nok skal holde dig underrettet 😉

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.