Når man får sin egen lille planteskole

Når man får sin egen lille planteskole

Ja du læste rigtigt: Jeg har fået min egen lille planteskole 🙂
Hvem kan prale af at have sådan en? Yes, det kan jeg 😀

Årsagen er at jeg forleden læste et blogindlæg på den skønne haveblog, Livsnyderhaven.dk, hvor Maria har lavet hendes eget lille plantelager på nogle paller og med zinkbakker ovenpå, til alle de stauder hun fremavler.

Det inspirerede mig gevaldigt, og jeg nævnte over for kæresten at det da kunne være HELT fantastisk hvis jeg kunne få plads til samme arrangement nede i vores urtehave, hvor jeg også har ‘børnehaven’. Det er et sted hvor de planter kommer hen som ikke ser for godt ud og skal have lidt ekstra omsorg, og der hvor jeg sår stauder i små bakker.

Da han alligevel var igang med at bygge retro-møbel til teenageren, kunne han lige så godt fortsætte med at bygge en planteskole til mig – Har jeg forøvrigt fortalt at jeg er ret vild med min kæreste? 😉

Vi havde 4 store paller stående fra da vi bygede orangeriet tidligere dette forår, som alle delene blev leveret på. Vi havde ikke rigtigt afgjort deres skæbne, andet end de nok måtte en tur på losseren. Men med min idé om at bruge dem på at bygge planteskolen, fik de atter nyt liv 🙂

Her er så starten på min egen lille planteskole 🙂
Jeg vil se om jeg kan skaffe zinkbakker der kan fylde hele overfladen, så alle de stauder jeg får fremavlet, kan stå i deres potter og blive undervandet.

‘Planteskolen’ er placeret nede i vores urtehave, hvor planterne står meget beskyttet. Der er læ hele vejen rundt, så den største fare er faktisk fuglene som ELSKER at snuppe de små spirer :-/

Til venstre for skuret, plantede jeg sidste år en klatrerose, som snart har vokset sig så stor, at den kan vokse op af væggen og under udhænget. Det kommer til at blive SÅ godt 🙂

‘Planteskolen’ vil jeg bruge til ‘altid’ at  kunne finde en plante til et af mine bede, hvis der er opstået et hul, eller hvis jeg skal bruge en værtindegave til en haveglad veninde <3

Hvad synes du om ideen om egen planteskole? Er det at gå liiiiiidt for meget op i det? Eller er det en god idé?
Jeg selv er VILD med ideen, og jeg kan slet ikke vente til mine spirer har vokset sig store og frodige, og jeg kan gå ned i min planteskole og vælge lige netop den staude jeg har lyst til 🙂

Indtil da, må jeg studere en masse frøkataloger for at finde flere spændende stauder jeg kan så 🙂
Det er ikke sådan når man leger ‘Den Lille Gartner’.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.