Når potteplanterne begynder at hænge med bunden i vejret

Når potteplanterne begynder at hænge med bunden i vejret

Det er helt tosset, og den omvendte verden: Her i huset hænger potteplanterne med hovedet ned af, og bunden i vejret 😉

img_9752

Jeg har flere steder set den løsning at hænge potteplanterne med bunden i vejret. Det er meget dekorativt, og nåh ja, en smule anderledes. Jeg har et sted inde i stuen, som er lidt tomt, men som ikke rigtig ligger op til et billede på væggen, eller anden pynt: Det er bag en glasdør fra køkkenet og ind i stuen, og det ser bare så tomt ud.

Jeg kom derfor på den løsning at hænge potteplanter på hovedet der bag døren.

img_9753

Det er en smart løsning: Der er et lille ‘vandresevoir’ i bunden (som så kommer i toppen når den bliver hængt op) og et sindrigt drypsystem sørger kontinuerligt for at planten får vand. I toppen (som så bliver bunden når den kommer op at hænge) er et fintmasket net, som gør at jorden fra planten ikke drysser ned på gulvet, når man vender bunden i vejret på den.
SMART!

img_9754

Så nu hænger der 3 potteplanter på hovedet bag vores glasdør, og det ser hamrende godt ud, hvis jeg selv skal sige det 😉 Selv min kæreste synes det ser fint ud, og SÅ er det altså godt 😀 😀 😀

img_9755

Der er sådan en lille grøn pind der stikker i vejret. Når man ikke længere kan se den (når den er sunket ned)  er det en indikation om at det er tid til vanding.

Den oprindelige opfindelse af den omvendte potteplante, kommer fra Sky Planter  Men til en pris på ca. 600,- for en enkelt potteskjuler, valgte jeg at finde et alternativ til en start, for at finde ud af om det overhovedet var noget vi kunne bruge i vores indretning.
Jeg valgte derfor et billigere alternativ, og købte plasticudgaven (Sky Planter er i keramik) fra et billigere firma: Max-Do.
Den kan bl.a. købes på Amazon.

Så nu er der dømt ‘hængende’ haver her hjemme, og jeg er MEGET tilfreds med resultatet.

 

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.