‘Nye’ gamle PH lamper er blevet ret omfattende

‘Nye’ gamle PH lamper er blevet ret omfattende
Nye gamle lamper

Her i juledagene har vi brugt både tid og penge på at opgradere lyskilderne her i huset på landet. Min kæreste er oprindeligt uddannet elektriker, og han er ‘fag-skadet’ (på den gode måde forståes) udi hvad der er gode lamper. Så her i huset er der primært Le Klint lamper og PH lamper. Det er bestemt ikke noget jeg er ked af. SLET IKKE. Jeg er vild med begge producenter, så jeg klager bestemt ikke.

Ude i vores køkken-alrum har vi et langbord (vi er jo ofte mange mennesker der skal spise sammen) men der hang kun en enkelt lampe (det var en Normann Copenhagen – så den stak lidt udenfor konceptet i valg af lampemærke 😉 ).
Det har ofte været lidt problematisk at få belyst hele bordet, når vi har en plade i bordet. Og ikke mindst også når jeg har dækket et fint bord til gæster, så har borddekorationen ofte ikke kunnet stå på midten af bordet, da den ellers kom i karambolage med lampen. Og det duer ikke, når jeg nu godt kan lide at dække et flot bord 😉

Desuden hang der en flot PH5 inde i stuen, over vores sofabord. Men da vi skiftede sofa og sofabord ud sidste år, passede lampen ikke længere til bordet. Lampen blev simpelthen for stor i forhold til bordet.

Lad os flytte en lampe

Jeg kom derfor på den idé at vi kunne flytte PH5’eren ud i køkken-alrummet og købe en ‘ny’ brugt PH5’er (for at de kunne passe sammen i farven) således at der kom til at hænge 2 stk PH5 over vores spisebord.
Over sofabordet kunne vi så hænge en PH 4/3 i stedet for. Den er mindre, og knapt så dominerende over et spinkelt sofabord.

For flere måneder siden gik jeg så på jagt efter en brugt PH5. Og ENDELIG: 2. juledag fandt jeg lampen på DBA hos en familie i Odense. Og søreme om ikke jeg også fandt en PH 4/3 et andet sted i Odense, og kunne komme og hente dem begge på samme dag.

Det var jo kanon!

På tur efter de brugte lamper

Jeg tog selv afsted, med lovning på at kæresten nok skulle hænge dem op når jeg kom hjem med dem.
Som sagt så gjort.

Da jeg kom hjem med lamperne, blev de begge gået nøje igennem af elektrikeren, og rengjort ned til mindste detalje.

img_0153

Det viste sig desværre at PH 4/3 havde fået en bule ovenpå hvor ledningen sidder. Det havde jeg simpelthen ikke set da jeg købte den. Jeg var så fokuseret på at kigge på selve skærmen for at se om der var ridser o.l.

Men min kæreste kan mange ting, så han fik da lige rettet bulen ud, og lampen er nu så god som ny og det ser hamrende godt ud inde i vores stue 🙂

img_0163-kopi

Argh

Det viste sig desværre at PH5’eren ikke passede sammen med den vi allerede havde. Den jeg havde købt er en 100 watt (den mest gængse model) og den vi har i forvejen er en 200 watt. Det burde i sig selv ikke give problemer, men det viste sig at de to lamper ikke kan indstilles på samme måde, og derfor ikke kan give den samme slags lys. Og det er jo ærgerligt når de nu skal hænge sammen og lyse på det store bord.

Alt dette opdagede kæresten først da han havde monteret begge lamper hen over bordet. Hvor pokker skulle vi også vide det fra? Men så blev vi da så kloge 😉

Men hold nu op hvor ser det altså godt ud (forkert lys eller ej:

img_0165

Nu må vi desværre sælge den fine ‘nye’ lampe igen.
Vi har nemlig fundet den rigtige model på DBA… godt nok på Sjælland, men da det åbenbart er en sjælden model, må vi køre lidt efter det. Øv!

Så hvis du drømmer om at eje en smuk PH5 pendel – ny rengjort og det hele 😉 Så har jeg en til salg her på DBA 

Så dagens lektie må være: Af skade bliver man klog med sjældent rig 😀

 Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.